My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Η ΛΑ.ΣΥ. για τα ολογομελή

Να λειτουργήσει “εδώ και τώρα” το Τμήμα Προσανατολισμού Οικονομίας – Πληροφορικής στο ΓΕΛ Νέου Αγιονερίου, καθώς και τα τμήματα Θετικών Επιστημών και Υγείας στο ΓΕΛ Ευρωπού, ζητά με ανακοινώσεις της η «Λαϊκή Συσπείρωση». Διαβάστε τις:

Για Ν. Αγιονέρι

Τα σχολεία έχουν ανοίξει εδώ και ένα μήνα, όμως η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, υποβαθμίζει κι άλλο τη δημόσια εκπαίδευση, δεν ιεραρχεί τη μόρφωση των παιδιών μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μη έγκριση λειτουργίας του Τμήματος Προσανατολισμού Οικονομίας – Πληροφορικής, της Γ’ Λυκείου του ΓΕΛ Νέου Αγιονερίου. Η αιτιολόγηση της Κυβέρνησης είναι ότι το τμήμα έχει λίγους μαθητές.

Φαίνεται πως για την Κυβέρνηση και την Υπουργό Παιδείας δεν έχουν σημασία οι επιλογές, οι αποφάσεις και τα όνειρα των μαθητών, αλλά τους λογαριάζει μόνο ως αριθμούς. Μ’ αυτό τον τρόπο τους θέτει το εκβιαστικό δίλημμα: «ή αλλάζετε κατεύθυνση ή αλλάζετε σχολείο». Το σύνθημα της κυβέρνησης «ανάπτυξη για όλους», μάλλον δεν τους περιλαμβάνει όλους και αφήνει απ’ έξω τις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά της.

Σήμερα δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μη λειτουργούν όλα τα τμήματα σε κάθε σχολείο. Αντίθετα, με την τεράστια ανάπτυξη της τεχνολογίας και των επιστημών, των δυνατοτήτων του ανθρώπου, τα παιδιά μας μπορούν να έχουν την παιδεία και τη μόρφωση που τους αξίζει, σε σύγχρονα και ασφαλή κτίρια, με όλους τους αναγκαίους εκπαιδευτικούς, και με την ελευθερία να επιλέξουν το μέλλον που επιθυμούν. Ακόμα και ένας μαθητής να ήθελε να επιλέξει τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, θα έπρεπε να του δίνεται αυτό το δικαίωμα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Παλαιού Αγιονερίου εκφράζει τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αίτημα μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών να λειτουργήσει το συγκεκριμένο τμήμα και συμπαραστέκεται στο αγώνα που έχουν ξεκινήσει αυτές τις μέρες οι μαθητές του ΓΕΛ Νέου Αγιονερίου.

Για να ενισχυθεί αυτός ο αγώνας:

             Καλεί τα Τοπικά Συμβούλια των χωριών που οι μαθητές τους φοιτούν στο σχολείο του Νέου Αγιονερίου (δηλαδή τα συμβούλια Νέου Αγιονερίου, Παλιού Αγιονερίου, Μικροκάμπου και Ανθοφύτου) να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους.

             Καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς να πράξει το ίδιο και να πάρει πρωτοβουλίες ώστε η κυβέρνηση να αποφασίσει τελικά να λειτουργήσει το Τμήμα Πληροφορικής – Οικονομίας στο ΓΕΛ Νέου Αγιονερίου.

Αυτή την προσπάθεια χρειάζεται να την αγκαλιάσουν όλοι οι κάτοικοι των χωριών μας και να σταθούν στο πλάι των νέων παιδιών του τόπου μας, τα οποία έχουν όνειρα και τα διεκδικούν. Το σύνθημά τους, έξω από το σχολείο, πραγματικά συμπυκνώνει όλη την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί: «Θέλω απλά να πάω στο σχολείο μου. Είναι τόσο δύσκολο;»

Για Ευρωπό

Τα σχολεία έχουν ανοίξει εδώ και ένα μήνα, όμως η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, υποβαθμίζει κι άλλο τη δημόσια εκπαίδευση, δεν ιεραρχεί με προτεραιότητα στη μόρφωση των παιδιών μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μη έγκριση λειτουργίας του Τμήματος Θετικών Επιστημών και Τμήματος Υγείας, της Γ’ Λυκείου του ΓΕΛ Ευρωπού. Η αιτιολόγηση της Κυβέρνησης είναι ότι το τμήμα έχει λίγους μαθητές.

Φαίνεται πως για την Κυβέρνηση και την Υπουργό Παιδείας δεν έχουν σημασία οι επιλογές, οι αποφάσεις και τα όνειρα των μαθητών, αλλά τους λογαριάζει μόνο ως αριθμούς. Μ’ αυτό τον τρόπο τους θέτει το εκβιαστικό δίλημμα: «Ή αλλάζετε κατεύθυνση ή αλλάζετε σχολείο…». Το σύνθημα της κυβέρνησης «ανάπτυξη για όλους», μάλλον δεν τους περιλαμβάνει όλους και αφήνει απ’ έξω τις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά της.

Σήμερα δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μη λειτουργούν όλα τα τμήματα σε κάθε σχολείο. Αντίθετα, με την τεράστια ανάπτυξη της τεχνολογίας και των επιστημών, των δυνατοτήτων του ανθρώπου, τα παιδιά μας μπορούν να έχουν την παιδεία και τη μόρφωση που τους αξίζει, σε σύγχρονα και ασφαλή κτίρια, με όλους τους αναγκαίους εκπαιδευτικούς, και με την ελευθερία να επιλέξουν το μέλλον που επιθυμούν. Ακόμα και ένας μαθητής να ήθελε να επιλέξει τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, θα έπρεπε να του δίνεται αυτό το δικαίωμα.

Δυστυχώς η διοίκηση Σιωνίδη του Δήμου Παιοίας αρνήθηκε την πρόταση μας για συζήτηση και λήψη απόφασης στήριξης του αγώνα των μαθητών και επέλεξε να στοιχηθεί πίσω από τις πρωτοβουλίες του Βουλευτή της ΝΔ στο Κιλκίς, κ. Γεωργαντά και τις δεσμεύσεις της υφυπουργού Παιδείας κ. Ζαχαράκη ότι το θέμα θα λυθεί μέχρι την Παρασκευή… Η παράταξη δε του κ. Γκουντενούδη στρουθοκαμηλίζοντας, επέλεξε να σιωπήσει προκλητικά κάνοντας τα “στραβά μάτια” και αυτός στην κυβερνητική αυθαιρεσία.

Τελικά απέδειξαν και οι δύο ότι δεν είναι “πάνω απ’ όλα ο δημότης και ο τόπος” αλλά η ανάγκη να υπηρετήθει η στρατηγική της αστικής τάξης και των αστικών κομμάτων που τους στηρίζουν και συνοψίζεται στο “πάνω από όλα οι ανάγκες του κεφαλαίου”. Κάθε ευρώ που εξοικονομείται από τις κρατικές δαπάνες, για τις δικές τους ανάγκες σε φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις προορίζεται.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Παιονίας εκφράζει τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αίτημα μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών να λειτουργήσουν τα συγκεκριμένα τμήματα και συμπαραστέκεται στο αγώνα που έχουν ξεκινήσει αυτές τις μέρες οι μαθητές και οι γονείς τους στο ΓΕΛ Ευρωπού.

Για να ενισχυθεί αυτός ο αγώνας:

Καλούμε τα Τοπικά Συμβούλια των χωριών που οι μαθητές τους φοιτούν στο σχολείο του Ευρωπού (δηλαδή τα τοπικά συμβούλιο της ΔΕ Ευρωπού) να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους.

Αυτή την προσπάθεια χρειάζεται να την αγκαλιάσουν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής μας και να σταθούν στο πλάι των νέων παιδιών του τόπου μας, τα οποία έχουν όνειρα και τα διεκδικούν κόντρα σε δυνάμεις που θέλουν ο λαός συνεχώς να καταπιέζει τις ανάγκες. Το σύνθημά μαθητών, έξω από σχολείο του Νομού που οι μαθητές του αγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό, πραγματικά συμπυκνώνει όλη την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί: «Θέλω απλά να πάω στο σχολείο μου. Είναι τόσο δύσκολο;».

Σχολιάστε