My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Για τη Eurobank Πολυκάστρου

“Να μην περάσουν τα σχέδια του Κεφαλαίου, όπως και των τραπεζών, για το κλείσιμο των καταστημάτων τους, ρίχνοντας στην ανεργία κι άλλους εργαζόμενους”, ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας με ανακοίνωση που εξέδωσε για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Eurobank στο Πολύκαστρο.

Η ανακοίνωση:

“Tο επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Eurobank στο Πολύκαστρο, δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία, και έρχεται ως συνέχεια του κλεισίματος υποκαταστημάτων και άλλων Τραπεζών τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε πολύ κόσμο που συναλλάσσεται με την τράπεζα αυτή και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους και συνταξιούχους, καθώς και στους ίδιους τους εργαζόμενους της Τράπεζας.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται  στην απόφαση που έχουν πάρει οι τράπεζες για την εξυγίανση τους (δηλαδή την αύξηση των κερδών με το κλείσιμο υποκαταστημάτων τους σε όλη την Ελλάδα, με την διεύρυνση και ελαστικοποίηση του ωραρίου για τους εργαζόμενους- απολύσεις- σπρώξιμο για εθελούσια έξοδο).

Έρχεται σαν εφαρμογή των μνημονιακών και συνολικά των αντιλαϊκών νόμων που όλοι μαζί (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) προώθησαν, υλοποίησαν και συνεχίζουν να υλοποιούν. Υποκριτική είναι και η στάση τοπικών παραγόντων αυτών των κομμάτων, που όλα τα χρόνια συντάσσονται μαζί τους, στηρίζοντας και υλοποιώντας αυτή την πολιτική.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα αγωνιζόμαστε να μην περάσουν αυτές οι πολιτικές των τραπεζών, συνολικά των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στη βιομηχανία, το εμπόριο, το χρηματοπιστωτικό τομέα, την ενέργεια, τις μεταφορές και αλλού.

Καλούμε το λαϊκό κίνημα του δήμου μας, τους μαζικούς φορείς, να αγωνιστούν μαζί με το ταξικό κίνημα, να μην περάσουν τα σχέδια του Κεφαλαίου, όπως και των τραπεζών για το κλείσιμο των καταστημάτων τους, ρίχνοντας στην ανεργία κι άλλους εργαζόμενους.”

Σχολιάστε