My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Η κ. Ξουλίδου για το σχέδιο “Αθηνά”

xoulidou-stauroulaΗ Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού εξέφρασε την άποψή της για το επικείμενο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»  για την Ανασυγκρότηση του Χάρτη των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της Χώρας  λέγοντας ότι  αναμφισβήτητα υπάρχουν έντονα σημάδια  παρεμβάσεων από τοπικούς παράγοντες σε ορισμένες περιοχές.

 Όσον αφορά  τη σκοπιμότητα του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» υπάρχει έντονος προβληματισμός και δικαιολογημένη δυσαρέσκεια διότι κυριολεκτικά αφανίζεται το Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.

“Δεν υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός και δεν είναι δυνατόν ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως  αυτό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,  να το αναθέτουν σε ιδιωτικές εταιρείες που αυτές με τη σειρά τους σχεδιάζουν ένα «Επιχειρησιακό Σχέδιο» οικονομικής εξυγίανσης  λες και δεν πρόκειται για την παιδεία μας αλλά για το οικονομικό συμμάζεμα μιας εταιρείας μη λαμβάνοντας υπόψη τις ήδη εξαθλιωμένες οικονομικά οικογένειες των φοιτητών και καθηγητών και να μην τους απειλεί με οικονομική καταστροφή με προθεσμίες 45 ημερών και μετακινήσεις εντός 6 μηνών.

Να μην ανακοινώνει τέτοια προχειροφτιαγμένα  «σχέδια» για τόσο σοβαρά θέματα. Η τριτοβάθμια εκπαίδευση σημαίνει γνώση, η γνώση ελευθερία και η ελευθερία δημοκρατία! Άραγε ζούμε σε “Δημοκρατικό Καθεστώς;”, καταλήγει η κ. Ξουλίδου.

 

 

 

Η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης

Σταυρούλα Ξουλίδου

Σχολιάστε