My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Η ΕΝΩΠΚΑ για τη παραιτηση Σπυρακου

Με το ερώτημα “μήπως η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή σηματοδοτεί υποβάθμιση της προστασίας καταναλωτή;” 34 ενώσεις καταναλωτών, μεταξύ των οποίων κι η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΚΙΛΚΙΣ, εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση:

Με λύπη και ανησυχία πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή κ. Δημήτρη Σπυράκου από το αξίωμά του.

Κατά την υπερδιετή θητεία του, υπηρέτησε με μοναδική συνέπεια, αντικειμενικότητα και ήθος, τα εφ’ ώ ετάχθη, προβαίνοντας σε ενέργειες που στόχο είχαν την θωράκιση των καταναλωτών της χώρας μας, την αναβάθμιση του ρόλου των Ενώσεων Καταναλωτών και την προώθηση της μεταξύ τους συνεργασίας.

Το πέρασμά του από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή δημιούργησε ήδη ένα θετικό πρότυπο που  η σύγκρισή του με τους επόμενους  Γενικούς Γραμματείς θα είναι αναπόφευκτη.

Η παραίτησή του σ’ αυτήν την δύσκολη συγκυρία, μας λυπεί, μας προβληματίζει και μας δημιουργεί ανησυχίες για το μέλλον της προστασίας των καταναλωτών της χώρας μας.

Οι υπογράφουσες ενώσεις Καταναλωτών,

– αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε και δημοσίως τον  κ. Δημήτρη Σπυράκο  για το έργο του υπέρ των καταναλωτών

– απαιτούμε την προεκλογική δέσμευση των κομμάτων για την διατήρηση και αναβάθμιση της προστασίας των καταναλωτών”

Ο Β. Μάτσκος
Απ` την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΝΩΠΚΑ, Βασίλης Μάτσκος, προέβη στην εξής δήλωση:
Η παραίτηση του κου Σπυράκου αποδεικνύει την ανυπαρξία βούλησης επίλυσης, από την Κυβέρνηση, καίριων προβλημάτων των καταναλωτών, τα οποία ο κος Σπυράκος θεωρούμε ότι προσπάθησε να επιλύσει.
Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπήρξε βούληση να μπει “το δάχτυλο επί του τύπου των ήλων” ιδιαίτερα στα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις καταναλωτών – Τραπεζών.
Η υπερπροσπάθεια στήριξης των Τραπεζών δεν συνάδει με τη στήριξη των νοικοκυριών…και είναι κρίμα που αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτά, συζητείται μαζί το μείζον (φυσικά) θέμα των εκλογών και η κεφαλαιακή ενίσχυση των πιστωτικών ιδρυμάτων!! (Τραπεζών) http://www.primeminister.gov.gr/2012/04/11/7750 κι όχι τα προβλήματα επιβίωσης των Ελλήνων πολιτών – καταναλωτών”
Σχολιάστε