My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Η Ειρήνη για την Ημέρα μη Βίας

Για τη Διεθνή Ημέρα μη Βίας η Ειρήνη Αγαθοπούλου, βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Α’ Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλςή και Αν. Τομεάρχισσα Δικαιοσύνης της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, προέβηη στην ακόλουθη δήλωση:

“Η 2η ημέρα του Οκτώβρη, ημερομηνία γέννησης του Μαχάτμα Γκάντι, έχει καθιερωθεί με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα Μη Βίας. Ο Μαχάτμα Γκάντι (1869-1949) ήταν ο εμπνευστής της μη χρήσης βίας έναντι των καταπιεστών, της παθητικής αντίστασης και της πολιτικής ανυπακοής.

Πολλά είναι τα κινήματα, οι ακτιβιστές/ριες σε όλον τον κόσμο που αξιοποίησαν αυτές τις πολιτικές πρακτικές απέναντι στους καταπιεστές τους.

Παράλληλα είναι και μια μέρα που στόχο έχει να μας υπενθυμίσει την αξία του διαλόγου, την ανάγκη να αξιοποιείται ως μέσο επίλυσης διαφορών και επικοινωνίας, ως στοιχειώδης προϋπόθεση για την λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Ωστόσο, η βία σήμερα σε όλες τις μορφές της είναι έκδηλη περισσότερο από ποτέ και διαρκώς παρούσα σε όλες τις εκφάνσεις της, άμεσα και έμμεσα. Διατρέχει την καθημερινότητα μας.

Σε λίγες μέρες αναμένουμε την απόφαση μιας από τις πιο σημαντικές δίκες της μεταπολίτευσης, ίσως και της πιο σημαντικής, της φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής που άφησε πίσω της δολοφονημένους τον Παύλο Φύσσα, τον Σαχζάτ Λουκμάν, αλλά και βαριά τραυματισμένους ανθρώπους που άλλους γνωρίσαμε και άλλους που δεν θα μάθουμε ποτέ.

Ενάντια σε αυτή την βία οφείλουμε να αγωνιστούμε όλοι και όλες. Οφείλουμε να φέρουμε στο προσκήνιο ξανά την αξία του διαλόγου στην πολιτική, στην κοινωνία, στην εκπαίδευση, στην καθημερινότητά μας.

Οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση και στις επάλξεις για κοινωνίες χωρίς βία, δίκαιες κοινωνίες, για κοινωνίες ανθρώπινες. Ας επιμένουμε σε αυτό, κάθε μέρα.”

Σχολιάστε