My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Η Ειδομένη δείχνει το δρόμο…

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία, που όλοι ελπίζουν να βρει σύντομα και μιμητές, θα υλοποιηθεί σύντομα στην ακριτική Ειδομένη.

Σε μια ιδιόκτητη έκταση 4.000 τμ, οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στη δράση θα έχουν την δυνατότητα να καλλιεργούν βιολογικά οπωροκηπευτικά χωρίς χημικά με αποκλειστικό σκοπό την σίτισή τους, ενώ θα συμβάλλουν δίνοντας το 10% της καλλιέργειάς τους για την κάλυψη των αναγκών του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Παιονίας, υποστηρίζοντας έτσι πολλές άλλες οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ομάδα Διαχείρισης Ιστοσελίδας της Ειδομένης, ενώ οι καλλιέργειες θα γίνονται κάτω από την καθοδήγηση αρμοδίων.

Στη σχετική ανακοίνωση για τη λειτουργία των “ιδιωτικών κοινωνικών λαχανόκηπων”, η ως άνω ιστοσελίδα αναφέρει τα εξής:

“Οι ιδιωτικοί κοινωνικοί Λαχανόκηποι είναι ένα διαφορετικό έργο Κοινωνικής Πολιτικής, μια καινοτόμος για την περιοχή μας δράση, οποία πραγματοποιείται στην τοπική κοινότητα Ειδομένης σε μια έκταση ιδιόκτητη έκταση 4000 τμ, στα οποία οι ενδιαφερόμενοι κάτω από την καθοδήγηση των αρμοδίων έχουν την δυνατότητα να καλλιεργούν βιολογικά χωρίς χημικά οπωροκηπευτικά με αποκλειστικό σκοπό την σίτισή τους, ενώ θα συμβάλλουν δίνοντας το 10% της καλλιέργειάς τους για την κάλυψη των αναγκών του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Παιονίας υποστηρίζοντας πολλές άλλες οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.  Ο συνολικός χρόνος του δικαιώματος χρήσης της γης είναι έξι μήνες και γίνεται πιλοτικά.

Δικαιούχος μπορεί να γίνει όποιος επιθυμεί να διαθέσει χρόνο για να παράγει τα δικά του προϊόντα με βιολογικό τρόπο και να μάθει τις μεθόδους καλλιέργειας.

Ευελπιστούμε η δράση αυτή να βρει ανάλογη ανταπόκριση και να αγκαλιαστεί από τους ενδιαφερόμενους

Επειδή …….Όλοι μαζί μπορούμε.

Πληροφορίες

Ομάδα διαχείρισης ιστοσελίδας της Ειδομένης

www.idomeni.gr

e-mail: idomenai@gmail.com”

Σχολιάστε