My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Η ΔΕΕΠ της ΝΔ για τη δωρεά σε ΓΝΚ

Με αφορμή τη δωρεά υγειονομικού υλικού προς το Νοσοκομείο Κιλκίς από οργανώσεις που σχετίζονται με τους πρόσφυγες και μετανάστες, ο πρόεδρος της ΔΕΕΕ Κιλκίς της ΝΔ, Μηνάς Παπαδόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση πριν ακόμα τη γνωστοποίηση της δωρεάς μέσω της συνέντευξης τύπου της Τετάρτης.

Για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας, η ανακοίνωση του κ. Παπαδόπουλου δημοσιεύεται από το ΚΙΛΚΙΣ24 σήμερα Πέμπτη, μετά την «επίσημη» γνωστοποίηση της δωρεάς:

«Η δωρεά είναι μια πράξη γενναιοδωρίας σε αναγνώριση μιας ανάγκης ενός φυσικού προσώπου ή φορέα που χρίζει στήριξης. Και φυσικά ο ενεργών, ο δωρητής είναι το πρόσωπο που  με τη θετική επενέργεια της πράξης του πολλαπλασιάζει τα οφέλη του δωρεοδόχου. 

Αγαθό μεγάλο λοιπόν η δωρεά και όποιος με αγνά αισθήματα ευσπλαχνίας και κοινωνικής ενσυναίσθησης βρίσκεται στο πλευρό των πασχόντων είναι αξιέπαινος και έχει την βαθιά εκτίμηση των ιδίων και όλης της κοινωνίας.

Η θεωρία βεβαίως της δωρεάς έχει στίγματα προβληματικά όταν η πρόθεση του ‘’ευεργέτη’’ μετά βίας διακρίνεται για την καθαρότητα της προσφοράς και εκεί θολώνει η γραμμή μεταξύ φιλοφροσύνης και αυταρέσκειας  άγριας εκμετάλλευσης προς ίδιον όφελος.

Να εξηγήσω καλύτερα το προλογικό μου σημείωμα.

Το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς – υποθέτω και το σύνολο των μονάδων υγείας –  έχει πάντοτε την πόρτα του ανοιχτή στις δημόσιες και ιδιωτικές δωρεές και τα τελευταία τρία χρόνια έγινε αποδέκτης ισχυρής στήριξης από επώνυμους και ανώνυμους δωρητές. Δεν έχει καμία σημασία το μέγεθος ή η αξία τους.  Προέχει πάντοτε η σωστή χρήση τους και η ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.

Στην κρίσιμη περίοδο της πανδημίας το Νοσηλευτικό Ίδρυμα δέχθηκε κύμα δωρεών.

Όλοι, πιστεύω, θυμόμαστε τις συχνές επισκέψεις των φορέων, τα γεμάτα με ιατροφαρμακευτικά είδη φορτηγάκια του Δήμου Κιλκίς, μικρών ή και μεγάλων επιχειρήσεων, που άδειαζαν το σωτήριο υλικό ή έδιναν με το χέρι της καρδιάς τους την όποια βοήθεια στο Διοικητή και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Γιατροί και νοσοκόμοι εκείνη την πρώτη δύσκολη εποχή, όπου το μολυβί σύννεφο του θανάτου μας σημάδευε απειλητικά και το εμβόλιο ήταν απλώς μια ικεσία, ήταν οι ήρωές μας και οι περισσότεροι από εμάς προσευχόμασταν να τους δίνει υγεία και δύναμη

ο Ύψιστος για να στέκονται όρθιοι και να περιποιούνται με αίσθημα αυταπάρνησης, όπως πάντα, τους δικούς μας ανθρώπους, τους δικούς μας αρρώστους, που βρίσκονταν αναγκαστικά στην απομόνωση.

Κανείς νουνεχής τότε δεν ήταν εχθρικός στην ευγνωμοσύνη, στον ξέχειλο θρίαμβο της ανθρώπινης μεγαλοσύνης. Υπήρξαν, δυστυχώς, λίγοι, ελάχιστοι αρνητές που αμφισβήτησαν την αξία των δωρεών στο Γενικό Νοσοκομείο και στάθηκαν με επιφύλαξη στα χορηγηθέντα είδη. Ποιος λησμονεί άλλωστε  το μεγαλοπρεπές ‘’παρών’’ του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ‘’Συμμετέχω – Ο Δήμος στα χέρια του Πολίτη’’ με το οποίο ο κ. Δημήτρης Αγαθόπουλος (σσ εξακολουθεί να είναι υπεύθυνος Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα υγείας του νομού) είπε όχι ουσιαστικά στην δωρεά αναπνευστήρων και Bipap από το Δήμο Κιλκίς στο Νοσοκομείο με την αιτιολόγηση ότι είναι αχρείαστος

ο προσφερθείς ιατρικός εξοπλισμός. Ο Αγαθόπουλος είπε παρών, οι σύμβουλοί του είπαν ναι στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, η περιφερειακή σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε με πάθος την περαιτέρω διάθεση υλικής στήριξης στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα και κάπως έτσι ασύνταχτα και αψυχολόγητα σε στιγμή μεγάλης ανάγκης, ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω των τοπικών του στελεχών γύρισε και δε γύρισε την πλάτη στην ανθρωπιά.     

Οι δωρεές πρέπει να έγιναν μόδα! Η κόρη του κ. Αγαθόπουλου, η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου με καμάρι ανακοίνωσε χθες πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου, την ερχόμενη Τετάρτη, με σκοπό την παροχή δωρεάς ιατρικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς. Ναι, στο ίδιο Νοσοκομείο που απαξίωσε ο πατέρας της αρνούμενος τη θετική του ψήφο σε συμπληρωματικό υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό.

Η δωρεά από όσο έχω πληροφορηθεί προέρχεται από μια Γερμανική ΜΚΟ και πρόσφυγες ή μετανάστες που αναγνωρίζουν την αρωγή του Νοσοκομείου στους ομοεθνείς τους κατά την έξαρση της μεγάλης προσφυγικής κρίσης στο νομό μας τη διετία 2015 -2016. Η δωρεά  είναι να κατευθυνθεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όπου όλως τυχαίως (!!!) εργάζεται γιατρός – στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και στην Παιδιατρική Κλινική.

Λεπτομέρεια: Η κυρία Αγαθοπούλου δεν μπήκε στον κόπο να γνωστοποιήσει στην 4η ΥΠΕ και στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, ως όφειλε, την δωρεά, κάτι που είναι σύνηθες σε τέτοιες περιπτώσεις, υπό την έννοια της προσυνεννόησης για την καταλληλότητα ή μη του υγειονομικού υλικού.

Λεπτομέρεια δεύτερη: Με τη δωρεά των στελεχών αυτών η κυρία Αγαθοπούλου πάει να ψηλώσει ψηφοθηρικά και να προσεγγίσει το Νοσοκομείο που χρόνια κακολογεί και  πετροβολά με τις πολιτικές της τοποθετήσεις.

Θα είχε ενδιαφέρον λοιπόν η τοποθέτηση του Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής του συνδυασμού της ελάσσονος αντιπολίτευσης και πατέρα της βουλευτίνας για την αξιολόγηση της επικείμενης δωρεάς.

Να πει δηλ. δυο λόγια για το εάν αξίζει να ενισχυθεί το Νοσοκομείο Κιλκίς, στο οποίο ήταν απέναντι με τα Bipap- με τη δωρεά ΜΚΟ και των μεταναστών (προς Θεού δεν αμφισβητεί κανείς την καλή τους προαίρεση, θα έπρεπε όμως να είναι περισσότερο προσεκτικοί για να μην τους χρησιμοποιούν ως υποχείρια για ίδια πολιτικά οφέλη). Και με την ευκαιρία να δώσει μια εξήγηση γιατί η δωρεά του Δήμου ήταν κατ’ αυτόν αμφισβητήσιμη ενώ η δωρεά που πλασάρει η βουλευτίνα κόρη του είναι άψογη.

Προκαλούμε ανοιχτά τον κ. Αγαθόπουλο να απαντησει  περί  της  ταμπακερας και  οχι  άλλα  λόγια  ν’ αγαπιόμαστε

Θα τολμήσει άραγε;»

Σχολιάστε