My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Η Γρίβα δείχνει το δρόμο

floridis_panagfloriΤου Παναγιώτη Φλωρίδη

——————————————————————————————————————————————————————Πριν λίγο καιρό το Κιλκίς υποδέχθηκε χιλιάδες επισκέπτες και “ΚΕΡΑΣΕ ΕΛΛΑΔΑ” σε μια πρωτοφανή για τα τοπικά χρονικά πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου. Με άρτια και άκρως επαγγελματική οργάνωση, οι επισκέπτες απόλαυσαν εντυπωσιασμένοι τα προϊόντα της πάμπλουτης ελληνικής γης, προσφερόμενα σε αξιοπρεπή συσκευασία και προσιτές τιμές.

Η πόλη έζησε πρωτόγνωρες στιγμές και οι πολίτες της ένοιωσαν υπερηφάνεια για μια εκδήλωση υψηλού επιπέδου, πολιτισμού της καθημερινότητας, με σοβαρές υποθήκες για το μέλλον. Κυρίως όμως ένοιωσαν ότι με αυτοπεποίθηση, καλή προετοιμασία και πνεύμα συνεργασίας, μπορούν να επιτευχθούν πράγματα απλησίαστα μέχρι χθες. Η επιτυχία της διοργάνωσης του “ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ” γέννησε φυσιολογικά την ιδέα για περιοδική ή και μόνιμη διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων ουσίας.

Την περασμένη Κυριακή στη Γρίβα, μια παρόμοια πρωτοβουλία ξεδιπλώθηκε σε μικρογραφία. Το εμβληματικό χωριό του Πάικου με τους ανοιχτόμυαλους κατοίκους, ήταν ένας ελκυστικός προορισμός, αυτήν τη φορά όχι μόνο για τις φυσικές ομορφιές και τους ωραίους χώρους εστίασης και αναψυχής. Ο δράστηριος τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος διοργάνωσε και πάλι την επιτυχημένα γιορτή “Κάστανο-Κρασί-Τυρί”. Αυτήν τη φορά όμως δεν ήταν μόνο τα ξεχωριστά προϊόντα του τόπου που τράβηξαν την προσοχή και το αγοραστικό ενδιαφέρον των επισκεπτών. Δεν ήταν καθόλου τυχαίο ότι το εντονότερο αγοραστικό ενδιαφέρον προσκλήθηκε… από τα φυστίκια των Μουριών! Ενα εξαιρετικό προϊόν που “φιλοξενήθηκε” στην εκδήλωση της Γρίβας. Οι άνθρωποι του Συλλόγου και οι άλλοι εθελοντές από μέρες δούλεψαν με πρόγραμμα και μεράκι, ώστε να φιλοξενήσουν με άνεση τους εκατοντάδες επισκέπτες. Η επιτυχία της Γιορτής ήδη άρχισε να γεννά την ιδέα για επέκταση της διάρκειάς της. Κάτι πολύ φυσιολογικό αφού η Γρίβα θα μπορεί να φιλοξενήσει τα ξεχωριστά προϊόντα όχι μόνο του νομού αλλά και της άλλης πλευράς του Πάικου.

Τα δύο παραδείγματα Κιλκίς και Γρίβας παρατίθενται με τον όρο της τήρησης των αναλογιών. Το κοινό τους χαρακτηριστικό όμως είναι ο ισχυρός συνδετικός κρίκος: ποιότητα και άρτια οργάνωση, έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα τριτοκοσμικά γυφτοπάζαρα των Λαϊκών Αγορών, κυρίως του Κιλκίς. Οπως επίσης και με την παρωχημένη πλέον Εμποροπανήγυρη του Κιλκίς. Το αίτημα της αναβάθμισης είναι ώριμο. Και όσο μεσολαβούν εκδηλώσεις επιπέδου όπως της Γρίβας, τόσο περισσότερο θα εκτίθενται οι αρμόδιοι για τις γυφτοπανηγύρεις.

Στις εκλογές του Μαΐου μάλλον θα πρέπει να κατατεθούν προτάσεις.

Άρθρο στην ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε