My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Η Βουλή διαψεύδει την Coca Cola

cocacola_huelgaΓια τη συνεχιζόμενη πολυήμερη απεργία στη Coca Cola 3 E, στην Θεσσαλονίκη, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Από την αρχή της απεργίας των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Coca Cola 3 E στην Θεσσαλονίκη, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (Π.Ο.Ε.Ε.Π.), κάλυψε πλήρως και υποστήριξε τον  αγώνα του Σωματείου μέλους της για την ακύρωση των απολύσεων και την  επαναλειτουργία του εργοστασίου στην Θέρμη.

Η Ομοσπονδία μας καθ’  όλη τη διάρκεια του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων στην Κόκα Κόλα 3 Ε και του Σωματείου μέλους τους προχώρησε σε διάφορες καταγγελίες αναφορικά με διάφορες παραβάσεις, παρανομίες και παρατυπίες του απεργοσπαστικού μηχανισμού της πολυεθνικής εταιρείας.

Στις 15.11.2013 και με αριθμό πρωτ. 2041 η Π.Ο.Ε.Ε.Π. προέβη σε καταγγελία  διαφόρων συμβάντων, γεγονότων και καταστάσεων στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.).

Αμέσως μετά η διεύθυνση της Coca Cola 3 Ε απέστειλε απειλητική προς τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας «εξώδικη απάντηση-δήλωση και επιφύλαξη» με σκοπό να μας «φρονηματίσει» και να μην ασχολούμαστε με τις παραβάσεις των συνεργατών της για τις οποίες ήταν και είναι η ίδια υπεύθυνη σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

Στην «εξώδικη απάντηση-δήλωση και επιφύλαξη» της Coca Cola 3 E αναφέρεται ρητά το έγγραφο της Ομοσπονδίας μας προς το Σ.Δ.Ο.Ε. (‘’…  αντίγραφο του οποίου περιήλθε σε γνώση μας”), το περιεχόμενο και τις καταγγελίες του οποίου αρνήθηκε κατηγορηματικά η διεύθυνση της πολυεθνικής: «Αρνούμαστε και αποκρούουμε το περιεχόμενο της ως άνω «Καταγγελίας»  σας στο σύνολο του ως αβάσιμο, αναληθές κα μη νόμιμο και επιφυλασσόμαστε των δικαιωμάτων μας κατά της Ομοσπονδίας σας και των συντακτών της εν λόγω «Καταγγελίας»».

Στο ίδιο έγγραφό της η Coca Cola 3 E επιχειρεί να παρουσιάσει το έγγραφο της  Ομοσπονδίας μας ως  προσπάθεια δυσφήμησης: «…η «Καταγγελία» σας αυτή αποτελεί   μέρος μιας κλιμακούμενης  δυσφημιστικής  εκστρατείας εκ μέρους σας, των μελών σας και άλλων σε βάρος της εταιρείας μας   που εμφορείται από πρωτοφανή και αδικαιολόγητη έχθρα…» και προσθέτει   ο συντάκτης του εγγράφου της πολυεθνικής εταιρίας σε μια προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων «… εξακολουθείτε τη δυσφήμιση της εταιρείας μας και των προϊόντων μας  χρησιμοποιώντας ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς, τους   οποίους επαναλαμβάνετε και στην ως άνω προς το Σ.Δ.Ο.Ε.  «Καταγγελία» σας».

Και καταλήγει η «εξώδικη απάντηση – δήλωση επιφύλαξη» της Coca Cola στον   ακόλουθο ανυπόστατο και ψευδή ισχυρισμό: «”Καταγγελίες” παρόμοιου περιεχομένου έχετε ήδη καταθέσει στο ΣΔΟΕ, το οποίο επελήφθη ήδη αλλά δεν διαπίστωσε καμία απολύτως παράβαση συμπεριλαμβανομένων και αυτών τις οποίες επικαλείσθε».

Αλλά τα ψέματα έχουν… κοντά ποδάρια. Το θέμα έφερε στην Βουλή ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της συμπολίτευσης Απόστολος Κακλαμάνης και η απάντηση του υπουργού Νίκου Δένδια είναι εξαιρετικά αποκαλυπτική: «… σας πληροφορούμε ότι το σχετικό έγγραφο των αιτιάσεων της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών διαβιβάστηκε, από τη Διεύθυνση Τροχαίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας,  στις αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με την εντολή για την προσεκτική διερεύνηση των καταγγελλόμενων,  τη διενέργεια ελέγχων στα εν λόγω οχήματα και την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τους ελέγχους που διενήργησε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης από 14-11-2013 έως και 19-11-2013 βεβαιώθηκαν, σε φορτηγά οχήματα της    εν λόγω ιδιωτικής εταιρείας, 4 συνολικά παραβάσεις, ήτοι 3 για στέρηση εγγράφων φορτωτικής και 1 για μεταφορά εμπορευμάτων χωρίς τα απαιτούμενα συνοδευτικά έγγραφα.    Επισημαίνεται δε , ότι για τις 3 πρώτες εκ των ανωτέρω παραβάσεων, ενημερώθηκαν     εγγράφως και οι συναρμόδιες Υπηρεσίες για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Τέλος, σας πληροφορούμε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται για τη διασφάλιση της νομιμότητας, την προστασία των εργαζομένων στο συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο και των δικαιωμάτων αυτών και εν γένει των χρηστών του οδικού δικτύου, της επιχειρηματικότητας στον τομέα των μεταφορών σε πεδίο υγιούς ανταγωνισμού, καθώς και την προστασία της εθνικής οικονομίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος».

Η επερώτηση του πρώην προέδρου της Βουλής και η απάντηση του  υπουργού     Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη αποδεικνύουν ότι οι καταγγελίες των απεργών της Coca Cola Τρία Έψιλον Θεσσαλονίκης και των συλλογικών τους φορέων  είναι όχι μόνο δικαιολογημένες, αλλά αφορούν άμεσα και βασικά ζητήματα που αφορούν στον υγιή ανταγωνισμό της αγοράς, στην προστασία της εθνικής οικονομίας, στην εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, στην τήρηση της νομιμότητας και σε τελική ανάλυση της εύρυθμης     λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Σχολιάστε