My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Η ανάσταση του Κιχώτη

lykesas-apostolosΤου Απόστολου Λυκεσά.


Αν βγείτε για μια στιγμή έξω από τον κύκλο της επικαιρότητας, αν βγάλετε με την φαντασία τις δυναστικές αλυσίδες του εξουσιαστικού λόγου, χωρίς δυσκολία πια μπορείτε να δείτε τον Κιχώτη να κόβει βόλτες απ’ άκρη σ’ άκρη στον ευρωπαϊκό νότο πάνω στον αποστεωμένο πλην αθάνατο Ροσινάντη του.

Τα έπη των αστικών μαύρων δασών της λιτότητας συγκινούν μόνο τους κεντροευρωπαίους που εξακολουθούν να πάσχουν από προτεσταντικές υποχρεώσεις και ακροδεξιές καθαρότητες και που ληστεύουν πρόσφυγες στα σύνορα της Δανίας.

Ο νότος όμως ανήκει στον Κιχώτη. Στη φαντασία και τη χαρά. Ανήκει σε όσους γράφουν ιστορία που δεν υπόκειται σε κανόνες.

Με το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα στη  Ισπανία ο Κιχώτης αναστήθηκε και  βγήκε τσάρκα για καινούργιες περιπέτειες. Μοιάζει ακόμη αναποφάσιστος, ψάχνει να βρει την περπατησιά του, τα όπλα του δοκιμάζει. Οι εχθροί είναι πάντα γνωστοί, προπετείς μέχρι πρότινος ως που εισέπραξαν το πρώτο χαστούκι στις εκλογές.

Ψάχνονται τώρα στην Ισπανία, ψάχνονται και οι Γερμανοί, πως γίνεται και πληθαίνουν οι αποστεωμένοι ιππότες και τους ακολουθούνε κιόλας τόσοι Σάντσο  Πάντσα. Δεν μπορούν ούτε την έκπληξη ούτε την αμηχανία τους να κρύψουν. Κραυγάζουν μόνο πανικόβλητοι και απορούν πώς γίνεται και όλο χάνουν δυνάμεις, πώς αποδεκατίζεται ο στρατός τους, τι τους βρίσκουν και γοητεύονται από αυτούς τους ιππότες της «ελεεινής τραπέζης»;

Έκαναν ότι μπορούσαν για να συγκρατήσουν τις δυνάμεις τους. Απείλησαν, εκφόβισαν, έτριξαν τα δόντια, στήσανε δημοσκοπικά κολπάκια, επιστράτευσαν όλη την μαστοριά τους στην παραπλάνηση αλλά κανένα κόλπο δεν έπιασε.

Κλαίνε τώρα οι ομοτράπεζοί τους σε όλη την Ευρώπη για την πανωλεθρία. Αν η κάμερα έπιασε πριν τις εκλογές την Μέρκελ να χάσκει με ανοιχτό στόμα στο προάγγελμα του αποτελέσματος φανταστείτε τι συνέβη με την επιβεβαίωση.

Ακόμη και ο εγχώριος αντιπρόσωπος, ο αρχηγός του Ποταμιού, θρηνολογεί σήμερα με άρθρο – νεκρολογία στην Καθημερινή, πώς οι Ισπανοί το έκαναν αυτό στους ομογάλακτους Γιουδανάμος που ήταν έτοιμοι να κυβερνήσουν με τον Ραχόι και επικαλείται μάλιστα το κόστος της αλήθειας γι αυτόν που την λέει, κι εννοεί φυσικά τον εαυτό του. Κι είναι η αλήθεια γι αυτούς όχι τα γεγονότα αλλά η ερμηνεία τους. Όχι η πραγματικότητα αλλά η κατασκευή της από τους άρχοντες του κόσμου. Η αλήθεια τους είναι μόνο κελεύσματα για υποταγή, ανεμόμυλος δυστυχίας που καμώνεται το άπαρτο κάστρο.

Άρθρο στο alterthess.gr.

Σχολιάστε