My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Η Αγαθοπούλου για τη 17 Νοέμβρη

«Κάθε γενιά δίνει τις δικές της μάχες, δημιουργεί τα δικά της Πολυτεχνεία», τονίζει η βουλεύτρια Κιλκίς και αν. τομεάρχισσας Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, σε δήλωσή της για τη 17η Νοέμβρη, που έχει ως εξής:

“Ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, μας βρίσκει αντιμέτωπους με μια πρωτόγνωρη υγειονομική, οικονομική και κοινωνική κρίση, για την διαχείριση της οποίας απόλυτη ευθύνη φέρει η Κυβέρνηση της ΝΔ. Μια Κυβέρνηση, που εκμεταλλευόμενη την συγκυρία, λειτουργεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με αντισυνταγματικές ρυθμίσεις, καταστολή και περιστολή των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών, υιοθετώντας πρακτικές που θυμίζουν όλα εκείνα για τα οποία οι φοιτητές και οι φοιτήτριες εξεγέρθηκαν, για να μπορούμε εμείς σήμερα να ασκούμε τα κεκτημένα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Μια κυβέρνηση, που οι πολιτικές της ευθύνες εξαντλούνται στον πολιτικό αυταρχισμό και στην ατομική ευθύνη των πολιτών.

Η προάσπιση του δημόσιου αγαθού της υγείας, η ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε αυτήν, η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, η αξιοπρεπής εργασία, ο αγώνας για περισσότερη δημοκρατία και ελευθερία, αλλά και ο αγώνας ενάντια στο φασισμό παραμένουν διαρκή αιτήματα και βάση νέων αγώνων. Και είναι αλήθεια, κάθε γενιά δίνει τις δικές της μάχες, δημιουργεί τα δικά της Πολυτεχνεία. Ιδιαίτερα σήμερα, ο αγώνας αυτός είναι ακόμη πιο επίκαιρος με μια κυβέρνηση που ολισθαίνει σε ένα διαρκώς αντιδημοκρατικό κατήφορο, με αποκορύφωμα τη χουντικής έμπνευσης απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων. Μια απαγόρευση που συνιστά ευθεία παραβίαση του άρθρου 11 του Συντάγματος. Αντίστοιχο γεγονός συνέβη δύο φορές στη νεότερη ιστορία μας. Η πρώτη την 21η Απριλίου του 1967 και η δεύτερη τη 17η Νοεμβρίου του 1973. Η σημειολογία της σημερινής απόφασης δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας του τρόπου διακυβέρνησης που οραματίζεται ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ. Η απάντηση στην ανικανότητα διαχείρισης της κρίσης που μαστίζει την κοινωνία, δεν μπορεί να είναι η λιγότερη δημοκρατία δεν μπορεί να είναι η εργαλειοποίηση του φόβου, ο αυταρχικός και αντιδημοκρατικός μονόδρομος της Κυβέρνησης.

47 χρόνια μετά, ο αγώνας για ψωμί-παιδεία-ελευθερία, ο διαρκής αγώνας για περιφρούρηση των θεμελιωδών αξιών και του δημοκρατικού πολιτεύματος παραμένει η μόνη απάντηση στην εγκαθίδρυση μιας αντιδημοκρατικής δυστοπίας, που κάποιοι απεργάζονται και προσδοκούν.”

Σχολιάστε