My Twitter Feed

16 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Η Αγαθοπούλου για τη γενοκτονία Ποντίων

Σε δήλωσή της για την 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου αναφέρει τα εξής:

“Η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, των 353.000 αθώων θυμάτων των διωγμών, αλλά και όσων ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες. Έχει περάσει ένας αιώνας από τη γενοκτονία, που άφησε βαθιές πληγές στους απανταχού Πόντιους, η μνήμη όμως παραμένει άσβεστη. 

Στο Κιλκίς, που κυριαρχεί το προσφυγικό στοιχείο, κάθε χρόνο τέτοια εποχή ακούμε από τους παλαιότερους ιστορίες που τους μετέφεραν οι πρόγονοί τους, ιστορίες που διατηρούνται γιατί λέγονται από στόμα σε στόμα και κρατάνε τη συλλογική μας μνήμη ζωντανή. Περιγράφουν με τρόπο γλαφυρό την θηριωδία των πολέμων, την αγωνία των κατατρεγμένων και τις κακουχίες των προσφύγων από τους Νεότουρκους. 

Φέτος, αυτές τις ιστορίες τις ακούμε ενώ μαίνεται ένας ακόμα πόλεμος στη γειτονιά μας, από τον οποίο θα “γεννηθούν” νέοι κατατρεγμένοι και νέοι πρόσφυγες. 

Σήμερα, διατρανώνουμε το αίτημα μας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Διατηρώντας ζωντανή την ιστορική μας μνήμη, τασσόμαστε απέναντι σε κάθε λογική μίσους και βίας που γεννάει τον κάθε λογής πόλεμο και προωθούμε την ειρήνη και τον σεβασμό ανάμεσα στους λαούς. “

Σχολιάστε