My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ημερίδα γι` αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά

aromatika farmakeutika fytaΤην Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013, στις 18.00, στην αίθουσα του Επιμελητήριου Κιλκίς, το Επιμελητήριο Κιλκίς οργανώνεται ημερίδα παρουσίασης του έργου InCluDe-Inovative entrepreneurship Cluster for Development aromatic & pharmaceutical plants, με την υποστήριξη της Ένωσης Νέων Αγροτών Κιλκίς, της ΑΚΜΕ ΜΥΡΕΨΩΣ και της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Έχουν προβλεφθεί εισηγήσεις για:

Παρουσίαση του έργου InCluDe & AROMAnet (Μ. Καλογερίδου)

Εναλλακτική Πρωτοβουλία Συνεργασίας στα αρωματικά (Δρ Α. Παπαδοπούλου)

Επεξεργασία-Αξιοποίηση Αρωματικών-Φαρμακευτικών Φυτών (καθ Β. Ρούσσης)

Παρουσίαση Δικτύου Βιολογικών Προίόντων (Μ. Βογιατζή)

ΔΙΟΣΚΟΥΡΙΔΗΣ-Μεταποίηση Αρωματικών Φυτών (Δ. Μιχαηλίδης)

PARAMENTICA- Μεταποίηση Αρωματικών Φυτών Α. Σγουρούδης)

Μάρκετινγκ αρωματικών φυτών (Μ. Κοσματοπούλου)

Έλληνες παραγωγοί αρωματικών φυτών (Δ. Μιχαηλίδης)

Στο έργο InCluDe (προώθηση καινοτομικής επιχειρηματικότητας μέσω της ανάπτυξης δικτύου αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών με στόχο την αειφορική ανάπτυξη) συνεργάζονται το Επιμελητήριο Κιλκίς, το Ίδρυμα Ανάπτυξης LIT Γευγελής και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κιλκίς, στα πλαίσια του προγράμματος Διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013.

Το Δίκτυο AROMAnet προβλέπει την ανάπτυξη συνεργασιών για την δημιουργία οριζόντιου δικτύου με σκοπό την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των δικτυωθέντων, την ενεργοποίηση της αλυσίδας προστιθέμενης αξίας ΑΦΦ με διάχυση πληροφοριών και παραγωγή καινοτομίας, την πιθανή ανάπτυξη στρατηγικών συμμαχιών με πανεπιστήμια-ερευνητικά κέντρα-προμηθευτές-πελάτες, την οργάνωση ολοκληρωμένου προγράμματος προώθησης και προβολής των προϊόντων των μελών του δικτύου και την παροχή ενημέρωσης και τεχνικής βοήθειας προς τα μέλη του δικτύου Αρωματικών & Φαρμακευτικών Φυτών-ΑΦΦ.

Το Δίκτυο AROMAnet αναπτύσσεται στις περιοχές Κιλκίς-Γευγελής και προσφέρεται σε όσους έχουν αντιληφθεί τη ανάγκη δικτύωσης προκειμένου να ενδυναμώσουν την επαγγελματική ή επιχειρηματική τους θέση και την απόκτηση «ταυτότητας» στα προϊόντα τους.

Ταυτόχρονα αναπτύσσεται για όλη την Ελλάδα με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ η δομή που αποφασίσθηκε σε συνάντηση των ενδιαφερομένων στις 9 Φεβ 2013 μέσα στην Zootechnia με συγκρότηση της Ομάδας Πρωτοβουλίας η οποία είναι ανοιχτή για συγκροτημένες ομάδες (ή υπό σύσταση) παραγωγών πολλαπλασιαστικού υλικού ΑΦΦ, παραγωγών ΑΦΦ και μεταποιητές ΑΦΦ. Η μορφή της δομής θα αποφασισθεί στις 6 Απρ 2013, στο Λιτόχωρο Πιερίας με τους εκπροσώπους των ενδιαφερομένων.

Η Τεχνογνωσία σύστασης του Δικτύου AROMAnet που θα παρουσιασθεί την Τετάρτη, 20 Φεβ 2013, στις 18.00, στην αίθουσα του Επιμελητήριου Κιλκίς θα αποτελέσει προπομπό δικτύωσης για όλη της Ελλάδα, η οποία διαθέτει την δεύτερη σε μέγεθος βιοποικιλότητα στον πλανήτη μας και με 1600 περίπου αυτόχθονα ενδημικά φυτά.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Σχολιάστε