My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ημέρα μνήμης και περισυλλογής

Με τίτλο “19η Μαΐου, ημέρα μνήμης, ημέρα περισυλλογής”, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κιλκίς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού:

“Η καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αποτελεί σοβαρή ένδειξη αποφασιστικότητας της χώρας να διεκδικήσουν το αυτονόητο στο πλαίσιο ασκούμενης εξωτερικής πολιτικής με τους ανατολικούς γείτονές μας.

Τα γεγονότα είναι σε όλους γνωστά, και η συνεχιζόμενη τουρκική διαστρέβλωση της ιστορίας, βοηθούντος του αναθεωρητισμού της σημερινής ηγεσίας πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας, οδηγεί την τελευταία στον αδιέξοδο δρόμο της οπισθοδρόμησης.

Η αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας, όσο επώδυνη κι αν είναι, δεν στοχεύει στην εκδίκηση και στην υπονόμευση των σημερινών διακρατικών σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας. Αντίθετα, η αυτοκριτική και η δημόσια συγγνώμη απελευθερώνουν τη σημερινή κρατική υπόσταση του χθεσινού θύτη να συνεχίσει τη σημερινή της πορεία, εφαρμόζοντας πολιτικές στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου.

Δυστυχώς, η ανιστόρητη εμμονή της Τουρκίας να αρνείται την αναγνώριση του γενοκτονικού εγκλήματος,  που διέπραξαν οι κυβερνώντες της τότε κρατικής της υπόστασης κατά του Ποντιακού Ελληνισμού στη δεκαετία 1914-1924, την καθιστά αποσυνάγωγη από τη χορεία των σύγχρονων κρατών που μάχονται για την ειρηνική συνύπαρξη και τον αμοιβαίο σεβασμό.

Η νομοτυπική μορφή του εγκλήματος της γενοκτονίας, όπως αυτή έχει περιγράφει στη σχετική Σύμβαση του ΟΗΕ της 9ης Δεκεμβρίου 1948, δεν δικαιώνει τον όποιο σκεπτικισμό.

Το Κόμμα μας θα συνεχίσει με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις τον αγώνα, προκειμένου να επιτευχθεί η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, όχι από εμμονή, αλλά από επιμονή στο σεβασμό στην πανανθρώπινη αξία του σεβασμού των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της διαφορετικότητας.

Σχολιάστε