My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Ζητούν κονδύλια για Ειδομένη

Παρέμβαση της κυβέρνησης, για να διασφαλιστούν συνθήκες ανθρώπινης φιλοξενίας των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που συγκεντρώνονται στους συνοριακούς σταθμούς της Ειδομένης και των Ευζώνων στο Κιλκίς, στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, ζητούν ο Δήμος Παιονίας και η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

kif-eidomeni-11Όπως καταγγέλλουν, «οι δυνάμεις της αστυνομίας της ΠΓΔΜ έχουν εγκλωβίσει τους πρόσφυγες στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής. Πρόσφυγες, ως επί το πλείστον Σύροι, έγκυες, βρέφη, μικρά παιδιά, ανάπηροι, γέροντες, δέχονται επίθεση από “άγνωστης προέλευσης μαφία” και επαναπροωθούνται στη χώρα μας χτυπημένοι και καταληστευμένοι.

Η ελληνική αστυνομία αδυνατεί να ελέγξει το τεράστιο αυτό μεταναστευτικό κύμα, ενώ η παραμονή μεγάλης μάζας ανθρώπων στα χωριά κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τη δημόσια υγεία”.

Ο Δήμος Παιονίας ζητά να υπάρξει άρση της απαγόρευσης χρήσης Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, να δημιουργηθεί χώρος φιλοξενίας για 1-2 μέρες, και να ληφθούν μέτρα για την υγιεινή (π.χ., δημιουργία τουαλετών, τοποθέτηση κάδων ανακυκλώσιμων υλικών, κ.ά.).

Επιπλέον, ζητά να δοθούν επιπλέον κονδύλια για τον καθαρισμό και την απολύμανση του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Ειδομένης, όπως επίσης και να ανακατασκευαστούν οι τουαλέτες του Σταθμού.

Αλλά και να τοποθετηθούν πλαστικοποιημένες επιγραφές στα αραβικά, στα φαρσί και στα παστούν, στις περιοχές που καταλήγουν οι πρόσφυγες με όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες και κοινωνικές δομές.
Θυμίζουμε ότι το οξυμένο πρόβλημα με τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στους συνοριακούς σταθμούς Ειδομένης και Ευζώνων, είχε αναδείξει το ΚΚΕ με παρεμβάσεις του στη Βουλή και την Ευρωβουλή ήδη από τον Οκτώβρη του 2014.

Ζητούσε και εξακολουθεί να ζητά και από τη σημερινή κυβέρνηση, να πάρει ουσιαστικά μέτρα ανθρώπινης φιλοξενίας όλων των προσφύγων και μεταναστών, να τους εφοδιάσει με ταξιδιωτικά έγγραφα για τη μετακίνησή τους στις χώρες της επιλογής τους, να χορηγήσει πολιτικό ή ανθρωπιστικό άσυλο σε όσους το ζητήσουν.

Πηγή: rizospastis.gr

Σχολιάστε