My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ζητούν αποφυλάκιση και των άλλων δύο

metalleia stopΑίτηση για την αποφυλάκιση των δύο κατηγορουμένων που παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο των Σκουριών Χαλκιδικής υποβάλλουν οι συνήγοροι υπεράσπισής τους. Η αίτηση θα κριθεί από την ανακρίτρια Χαλκιδικής.

Πρόκειται για δύο κατοίκους της περιοχής, 25 και 41 χρόνων, οι οποίοι μετά την απολογία τους τον περασμένο Ιούλιο κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Οι ίδιοι έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή τους στην εμπρηστική επίθεση του περασμένου Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός” στο δάσος του Κάκκαβου. Τα μοναδικά στοιχεία του κατηγορητηρίου είναι ότι είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με άλλους κατηγορούμενους για την ίδια επίθεση, όπως προέκυψε από την άρση των επισυνδέσεων των κινητών τηλεφώνων που έκανε η ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Είναι χαρακτηριστικό πως ο ένας αναφέρει ότι τη νύχτα της επίθεσης ήταν στο Άγιον Όρος και επικαλείται μάλιστα και αστυνομικό που τον είδε.

Η αίτηση θα υποβληθεί στην ανακρίτρια ενόψει της συμπλήρωσης τριμήνου προσωρινής κράτησης. Η απόφαση των ανακριτικών αρχών θα ληφθεί ύστερα από σχετική πρόταση του εισαγγελέα Πολυγύρου. Ήδη για την υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης αποφυλακίστηκαν την περασμένη Δευτέρα οι δύο κάτοικοι της Ιερισσού, μετά τη συμπλήρωση εξαμήνου στις φυλακές. Το συμβούλιο πλημμελειοδικών Πολυγύρου στο σκεπτικό της απόφασής του έκρινε ότι οι δύο κατηγορούμενοι δεν είναι ύποπτοι φυγής, ούτε ύποπτοι τέλεσης παρόμοιων πράξεων, και επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Στο μεταξύ, στις 8 Νοεμβρίου θα συζητηθεί από την ολομέλεια εφετών Θεσσαλονίκης η πρόταση του προϊσταμένου της εισαγγελίας εφετών Παναγή Γιαννάκη για να συνεχιστεί η ανακριτική έρευνα για τη συγκεκριμένη δικογραφία από εφέτη – ειδικό ανακριτή. Πάντως ήδη στη Χαλκιδική η ανάκριση έχει προχωρήσει, καθώς έχουν απολογηθεί σχεδόν οι μισοί από τους 20 κατηγορούμενους.

makthes.gr

Σχολιάστε