My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Ζητουν αυστηροτερο “ποθεν εσχες”

Αυστηρότερο και ουσιαστικότερο έλεγχο του «πόθεν έσχες» ζητούν 75 βουλευτές, του ΠΑΣΟΚ και ανεξάρτητοι, μεταξύ των οποίων κι οι Θ. Παραστατίδης – Γ. Φραγγίδης. Σε πρόταση για την τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας, που κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή, σημειώνεται ότι η ισχύουσα νομοθεσία είναι ανεπαρκής, γιατί περιορίζεται στον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων που καταγράφει κάθε χρόνο ο υπόχρεος και δημοσιοποιούνται οι δηλώσεις των  πολιτικών προσώπων μόνον, ενώ είναι προφανές ότι «κανένας απατεών και κανένας καταχραστής δημοσίου χρήματος δεν καταγράφει στη δήλωσή του τα προϊόντα των εγκληματικών του δραστηριοτήτων».

Προτείνεται μάλιστα η υποβολή πρόσθετης δήλωσης παραίτησης υπέρ του ελληνικού δημοσίου από την κυριότητα ή άλλο δικαίωμα σε οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο έχει παραληφθεί από τη δήλωση «πόθεν έσχες» καθενός υπόχρεου από το νόμο για την υποβολή της.

Για τη διακρίβωση ενδεχόμενης απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων αφενός μεν θα δίδονται κίνητρα σε πρόσωπα που μπορεί να βοηθήσουν ώστε να περιέλθουν στο δημόσιο και αφετέρου θα επιβάλλεται η ανάρτηση στον  ιστότοπο της Βουλής στο διαδίκτυο όλων των δηλώσεων, δηλαδή: πρωθυπουργών, αρχηγών πολιτικών κομμάτων, υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών, βουλευτών και ευρωβουλευτών, διαχειριστών κομμάτων, γενικών και ειδικών γραμματέων, της κυβερνήσεως, γενικών γραμματέων περιφερειών και λοιπών κρατικών λειτουργών, δικαστών και εισαγγελέων, διοικητών, υποδιοικητών και γενικών διευθυντών τραπεζικών ιδρυμάτων, μετόχων και εταίρων επιχειρήσεων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, καθώς και ημερησίων ή περιοδικών εντύπων, δημοσιογράφων, στελεχών κρατικών νοσοκομείων του ΕΣΥ, ΙΚΑ κ.ά.

Όσον αφορά σε στους διατελέσαντες από το 1974 μέχρι το 2010 πρωθυπουργούς, αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς και αν έχουν αποβιώσει για τους κληρονόμους τους, θα επιβάλλεται αναδρομικός έλεγχος «πόθεν έσχες» από το έτος που ανέλαβαν καθήκοντα μέχρι και το 2010. Παράλληλα, προβλέπεται, αντί της απλής καταγραφής ακινήτων, να αναφέρεται και η αξία καθενός κατά τη φορολογική νομοθεσία για τη μεταβίβαση ακινήτων (αντικειμενικές αξίες).

Σχολιάστε