My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Να κατοχυρωθούν οι εργαζόμενοι

Να κατοχυρωθούν οι θέσεις των εργαζομένων μέχρι σήμερα στο “Βοήθεια στο Σπίτι” και να μην επαναπροκηρυχθούν, ζητά ο δήμαρχος Κιλκίς, Δ. Σισμανίδης.

Κάνοντας λόγο για “σκοπιμότητες που θα θέσουν εκτός πλαισίου εργασίας τους νυν εργαζομένους” και για “καθεστώς ιδιότυπης ομηρείας” στο οποίο αυτοί τελούν εδώ και 15 χρόνια, ο κ. Σισμανίδης αναφέρει στη δήλωσή του τα εξής:

“Οι εργαζόμενοι στις εννέα δομές του προγράμματος ”Βοήθεια στο Σπίτι” και στο πρόγραμμα ”Κοινωνική Μέριμνα” που αναπτύσσονται στα όρια του Δήμου Κιλκίς προσφέρουν εδώ και πολλά χρόνια, με μεγάλη επαγγελματική ευσυνειδησία και κοινωνική ευθύνη, ανεκτίμητες υπηρεσίες σε ηλικιωμένους συνανθρώπους μας και σε άτομα με ειδικές ανάγκες ανακουφίζοντας την καθημερινότητά τους.

Οι εργαζόμενοι τελούν υπό καθεστώς ιδιότυπης ομηρείας καθώς στα δεκαπέντε και πλέον έτη που υπηρετούν στις κοινωνικές δομές εργάζονται με καθεστώς ανανέωσης των συμβάσεών τους.

Η εξαγγελία πρόσληψης και επαναπροκήρυξης των θέσεων που καλύπτουν σήμερα οι εργαζόμενοι στις εν λόγω κοινωνικές δομές με βρίσκει κάθετα αντίθετο γιατί υποκρύπτει σκοπιμότητες που θα θέσουν εκτός πλαισίου εργασίας τους νυν εργαζομένους.

Θεωρώ ότι η εργασιακή αβεβαιότητα πρέπει να πάρει ένα τέλος, με θετική κατάληξη για τους εργαζομένους και τούτο θα συμβεί μόνο με μια δίκαιη απόφαση.

Για το λόγο αυτό συντάσσομαι με την πρόταση για την κατοχύρωση όλου του σημερινού εργαζόμενου δυναμικού των κοινωνικών δομών με ειδική νομοθετική ρύθμιση.”

Σχολιάστε