My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ζητά στοιχεία για διορισμούς

Ερώτηση και Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) προς την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κατέθεσε σήμερα Τετάρτη ο αρμόδιος τομεάρχης και βουλευτής Κιλκίς την ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, ζητώντας στοιχεία για τους διορισμούς που πραγματοποίησε η κυβέρνηση σε εφαρμογή των εξαιρέσεων που ψήφισε από την Π.Υ.Σ. 33/2006.

“Είναι ανάγκη η αρμόδια υπουργός να δώσει όλα τα σχετικά στοιχεία προκειμένου να υπάρχει μια πλήρης εικόνα του τρόπου, του αριθμού και της σκοπιμότητας αυτών των προσλήψεων”, τονίζει ο κ. Γεωργαντάς σε δήλωσή του, η οποία έχει ως εξής έχει ως εξής:

«Καταθέτουμε σήμερα ερώτηση με την οποία ζητούμε να μας κοινοποιηθούν όλα τα στοιχεία για τους διορισμούς που πραγματοποίησε η Κυβέρνηση βάσει των εξαιρέσεων που ψήφισε από την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου του 2006 (Π.Υ.Σ. 33/2006) η οποία προβλέπει την αναστολή διορισμών και προσλήψεων προσωπικού στο δημόσιο, την τοπική αυτοδιοίκηση και τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος.

Είναι επιτακτική ανάγκη να δώσει η κ. Ξενογιαννακοπούλου όλα τα σχετικά στοιχεία προκειμένου να έχουν οι πολίτες και τα κόμματα της αντιπολίτευσης πλήρη εικόνα του αριθμού, του τρόπου και της σκοπιμότητας αυτών των προσλήψεων».

Η ερώτηση:

«Με την Π.Υ.Σ. 33/2006 θεσπίστηκε η αναστολή διορισμών και προσλήψεων πάσης φύσης προσωπικού του Δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος λόγω της ανάγκης περιστολής των δαπανών στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με το αρθρο 2 της παραπάνω Π.Υ.Σ. ο διορισμός και η πρόσληψη προσωπικού καθώς και η σύναψη συμβάσεων έργου στους παραπάνω φορείς επιτρέπεται μόνο ύστερα από έγκριση της αρμόδιας επιτροπής η οποία αποτελείται από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τον Υπουργό Οικονομικών. Το άρθρο 4 προέβλεπε ρητά ορισμένες εξαιρέσεις από την αναστολή διορισμών και προσλήψεων, για τις οποίες δεν απαιτούνταν η έγκριση της αρμόδιας επιτροπής.

Ενώ παραμένει σε ισχύ η παραπάνω διάταξη αναστολής διορισμών και προσλήψεων (η τελευταία παράταση δόθηκε με την Π.Υ.Σ. 25/2017 έως την 31η Δεκεμβρίου 2018) η Κυβέρνηση με συνεχείς νομοθετικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της πρόσθεσε σειρά εξαιρέσεων, με τις οποίες επιτρέπονται διορισμοί και προσλήψεις προσωπικού χωρίς έγκριση από την αρμόδια υπουργική επιτροπή.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται η Υπουργός:

  • Από τον Φεβρουάριο 2015 μέχρι σήμερα, σε ποιές περιπτώσεις έχει ψηφισθεί εξαίρεση από την αναστολή διορισμών και την έκδοση εγκριτικής πράξης της υπουργικής επιτροπής του άρθρου 2 της Π.Υ.Σ. 33/2006;
  • Ποιές προκηρύξεις έχουν εκδοθεί για διορισμούς και προσλήψεις προσωπικού με βάση τις εξαιρέσεις της Π.Υ.Σ. 33/2006 που ψηφίσθηκαν από το Φεβρουάριο 2015 μέχρι σήμερα και πόσες θέσεις αφορούν;
  • Παρακαλώ όπως κατατεθούν οι αναφερόμενες στο ερώτημα 2 σχετικές προκηρύξεις».
Σχολιάστε