My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά

Μηνύματα με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εξέδωσαν, η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου, ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, η ΔΕΕΠ Κιλκίς της ΝΔ, η παράταξη «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» μ` επικεφαλής τον Δ. Αγαθόπουλο και η Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς και Παιονίας:

Η Ειρ. Αγαθοπούλου
Τα σχολεία άνοιξαν χθες για τους μαθητές/τριες της χώρας, με το φιάσκο για τις γιγάντιες μάσκες, τις οποίες χρυσοπλήρωσε το ελληνικό δημόσιο με απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους, να κλέβει την παράσταση. Υπάρχουν βεβαίως και τα παγουρίνα, τα οποία παραμένουν άφαντα, τουλάχιστον στο Κιλκίς.
Η ατομική ευθύνη είναι η αποκλειστική πρόταση της Κυβέρνησης για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, η οποία όχι μόνο λειτουργεί εντελώς ανεύθυνα ως προς την προστασία των μαθητών/τριών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, αλλά εξαντλείται στην στοχοποίηση των νέων.
Το αφήγημα της ατομικής αλλά όχι της πολιτικής ευθύνης, ως η επιτομή του νεοφιλελευθερισμού – για όλα φταίνε οι ανεύθυνοι πολίτες και στην περίπτωσή μας τα παιδιά -, εξυπηρετεί τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ, η οποία με πρόσχημα την πανδημία δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο, πουθενά.

Η απουσία οργάνωσης υπήρξε φανερή και στα σχολεία του Κιλκίς με τις τεράστιες μάσκες να φτάνουν στα χέρια των διευθυντών την τελευταία στιγμή και τα παγουρίνα να έχουν… χαθεί κάπου στη διαδρομή…

Σήμερα, δε, μόλις, άτομα που προσλήφθηκαν από το Δήμο Κιλκίς για την καθαριότητα, έλαβαν επίσημη ειδοποίηση για το σχολείο στο οποίο θα τοποθετηθούν…

Τελικός αποδέκτης όλων των ανεπαρκειών και ταλαιπωριών είναι οι εκπαιδευτικοί, τα παιδιά και οι οικογένειές τους.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση, οι μάσκες δεν είναι τόσο μεγάλες για να κρύψουν τις ελλείψεις εκπαιδευτικών και τα παγουρίνα δεν έχουν αρκετό νερό για να ξεπλύνουν τις ευθύνες της. Για μια ακόμη φορά η ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία εξαρτάται και επαφίεται στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών και των παιδιών, που είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουν στηρίζοντας το δημόσιο σχολείο και διασφαλίζοντας την προστασία των μαθητών/τριών τους και των ίδιων.

Είμαστε σίγουροι ότι με αίσθημα σεβασμού, παιδαγωγικής ευθύνης και ευαισθησίας θα πράξουν αυτό που η Κυβέρνηση της ΝΔ είναι ανίκανη να πράξει.

Από πλευράς μας ευχόμαστε στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και τους μαθητές καλή, δημιουργική και ασφαλή σχολική χρονιά.

Ο Κ. Σιωνίδης

Ο Δήμαρχος και η Διοίκηση του Δήμου Παιονίας εύχονται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς δύναμη, επιμονή και υπομονή ώστε να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις ιδιαίτερες προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία του covid-19 και που επηρεάζουν άμεσα την λειτουργία των σχολείων.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην υγεία των παιδιών και των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, θα σταθούμε δίπλα στα προβλήματα ώστε να εξασφαλίσουμε την ομαλή πορεία της σχολικής χρονιάς.

Ο Ανδρ. Βεργίδης

Κυρίες και κύριοι εκπαιδευτικοί
Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,

Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς , με δεδομένη τη συνεχιζόμενη, πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση του κορονοϊού, καθιστά ακόμα πιο δύσκολο το έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας, των γονέων, των μαθητών και των μαθητριών για την επίτευξη των στόχων που θέτουν, καθώς σ΄αυτήν προστίθεται ένας επιπλέον παράγοντας στην προσπάθεια επίλυσης της “εξίσωσης” της πανδημίας του Covid-19.

Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία όπου οι αγιασμοί τελέστηκαν με διαφορετικό “τρόπο” σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, όμως το γεγονός αυτό δεν σημαίνει – σε καμία περίπτωση – ότι απουσιάζει η επιθυμία, η βούληση και η θέληση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των μαθητριών, να προχωρήσουν σε μία νέα δυναμική αρχή, με όρεξη για δημιουργία και επίτευξη των στόχων τους.
Η Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Κιλκίς θα είναι παρούσα – με όλες τις δυνάμεις – σε όλες τις προσπάθειες για να ξεπερασθεί η δύσκολη αυτή συγκυρία.

Έχοντας ως πρώτο μέλημα τη θωράκιση της υγείας του συνόλου των εκπαιδευτικών , των μαθητών και των μαθητριών και, με σύμμαχο τους γονείς και τα οικογενειακά περιβάλλοντα, θα προχωρήσουμε με πίστη, αποφασιστικότητα, σύνεση και ρεαλισμό σε όλα τα απαραίτητα και κατάλληλα βήματα που θα προασπίσουν τη δημόσια υγεία και θα βοηθήσουν τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στη διάρκεια αυτής της απαιτητικής – εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού – σχολικής χρονιάς.

Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, οι γονείς, οι μαθητές και οι μαθήτριες καλούνται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, έχοντας παράλληλα το βλέμμα τους στραμμένο στον στόχο της επιτυχίας. Επιτυχία που αποκτά ξεχωριστή σημασία σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα δύσκολο για όλους μας.

Η κληρονομιά αυτής της περιόδου υπερβαίνει τις έκτακτες συνθήκες. Η φετινή σχολική χρονιά είναι πράγματι μια χρονιά αλλιώτικη από τις άλλες. Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς με όλο το δυναμικό της, ανθρώπινο και υλικό, θα βρίσκεται πάντα στη διάθεσή σας. Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι και πάλι μία δημιουργική χρονιά.

Καλή χρονιά με υγεία και δύναμη
Καλή συνέχεια σε όλους

Η ΔΕΕΠ Κιλκίς της ΝΔ

Κυρίες/Κύριοι Εκπαιδευτικοί,

Αγαπητά Παιδιά και Αγαπητοί Γονείς,

για την σημερινή ημέρα, που ξεκινά άλλη μια σχολική χρονιά, ευχόμασθε υγεία, δύναμη και Θεία Φώτιση, γόνιμη και δημιουργική, με πολλές επιτυχίες και ευόδωση όλων των στόχων και προσδοκιών σας.

Η φετινή, είναι μια σχολική χρονιά που έχει ήδη καταγραφεί στις σελίδες της ιστορίας, γιατί αποτελεί μια διαφορετική χρονιά που όμοια της δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά. Η πανδημία, η οποία επηρεάζει τον πλανήτη, ασφαλώς και έχει αντίκτυπο και στην σχολική κοινότητα, η οποία είναι ένα ενεργό (το πιο ενεργό) κύτταρο της κοινωνίας μας.

Ξεκινά μια δύσκολη σχολική χρονιά, μια χρονιά που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην ψυχή μας και είμαστε βέβαιοι ότι, με τη συνδρομή της επιστήμης, θα είναι η πρώτη και συγχρόνως τελευταία καθώς οι εξελίξεις για την εξεύρεση θεραπείας και εμβολίου, όπως όλοι έχουμε πληροφορηθεί, είναι ευοίωνες. Απλώς έως τότε και μέχρι να συμβεί το ευκταίο, πρέπει να τηρούμε απαρέγκλιτα τις οδηγίες των ειδικών για την τήρηση αποστάσεων, τη χρήση μάσκας, το πλύσιμο των χεριών μας και την χρήση αντισηπτικού. Kλείνουμε τα αυτιά μας στις φωνές, ευτυχώς, μιας μικρής μειοψηφίας και με σύνεση και νηφαλιότητα, ξεπερνούμε την δύσκολη συγκυρία, υγιείς και όρθιοι. Και όλα θα πάνε κατ’ ευχήν.

Καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά με Σοφία Θεού.

Κοινή Δήλωση Γ. Φαχουρίδη και Τ. Βασιλακάκη,

Ευχόμαστε καλή, δημιουργική και αγωνιστική χρονιά σε όλο τον κόσμο της εκπαίδευσης.

Ειδικά σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, που γεννούν ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια, λόγω των μεγάλων ευθυνών της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας.

Στους μαθητές που έχουν όνειρα για το παρόν και το μέλλον. Που θέλουν να μορφωθούν, να αθληθούν, να δημιουργήσουν.

Στους γονείς που έχουν προσδοκίες, αλλά και ανησυχία, ειδικά για το πώς ανοίγουν τα σχολεία.

Στους εκπαιδευτικούς, που ειδικά φέτος φορτώνονται και άλλες ευθύνες, γιατί η κρατική ευθύνη είναι αυτή που ουσιαστικά λείπει.

Η μάχη της λαϊκής οικογένειας για να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά της, μπορεί να γίνει νικηφόρα.

Οι αγωνίες και τα όνειρα των μαθητών μπορούν να βρουν διέξοδο.

Η προσδοκία των εκπαιδευτικών να μορφώσουν ουσιαστικά τους μαθητές, μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Ως εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της “Λαικής Συσπεiρωσης”, του συνδυασμού που στήριξε το ΚΚΕ στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, δεσμευόμαστε ότι θα βρεθούμε δίπλα στους αγώνες, στις δίκαιες διεκδικήσεις του λαού μας που απαιτούν το αυτονόητο της εποχής μας. Τα σχολεία να είναι ασφαλή. Τα σχολεία να δίνουν ουσιαστική μόρφωση και καλλιέργεια στα παιδιά μας.

«ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» – Δ. Αγαθόπουλος

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και δεν θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες . Οι δυσκολίες είναι αρκετές για μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς , ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις με την υγειονομική κρίση που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε .

Φέτος σε αυτή τη διαφορετική αρχή καλούμαστε όλοι να επιδείξουμε κατανόηση , να έχουμε συνεργασία και να μείνουμε ασφαλείς και υγιείς .

Ας μη δούμε τα νέα μέτρα ως εμπόδιο στη σχολική ζωή αλλά ως μια ακόμη πρόκληση που στο τέλος θα βγούμε όλοι νικητές . Το σχολείο μπορεί και πρέπει να γίνει και να μείνει χώρος δημιουργίας , ελπίδας και προόδου .

Είμαστε σίγουροι πως εκπαιδευτικοί και γονείς θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και με σύμμαχο μας την αισιοδοξία και το χαμόγελο μας (ακόμα και αν αυτό βρίσκεται κάτω από μια μάσκα) θα κυλίσει ομαλά αυτή η διαφορετική αλλά ας ελπίσουμε και μοναδική χρονιά .

Για τις όποιες δυσκολίες ή παραλήψεις παρουσιαστούν θα είμαστε εδώ να συνδράμουμε, με τις μικρές μας δυνάμεις, στην επίλυσή τους.

Τέλος θέλουμε να ευχηθούμε μια καλή δημιουργική χρονιά στους μαθητές και καλή δύναμη σε γονείς και εκπαιδευτικούς με υγεία .

Σχολιάστε