My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Ευτυχώς, στη ζωή, που…

karteros-thanasis…υπάρχεις κι εσύ!

Του Θανάση Καρτερού.


Εξομολόγηση: Δεν είναι κι εύκολο να κρατάς μια στήλη κάθε μέρα. Να βρίσκεις κάθε μέρα, βρέξει χιονίσει, ένα θέμα που να σε τσιγκλήσει, για να αραδιάσεις και να μοιραστείς τις σκέψεις σου γι’ αυτό.

Υπάρχουν και μέρες που, όσο και να συνωμοτεί το σύμπαν, τζίφος, μηδέν, τα ίδια και τα ίδια. Δεν κατεβαίνει καμιά φαεινή που να έχει τη δυνατότητα να ριζώσει στον υπολογιστή και να δώσει έστω κάποια ταπεινά άνθη ως χρονογράφημα, άρθρο, σημείωμα, ό,τι είναι τέλος πάντων κατάλληλο για το δημοσιογραφικό ανθοδοχείο.

Ευτυχώς, όμως, υπάρχει ο Θεός του γραφιά. Εκείνος που φροντίζει να φέρνει στην επικαιρότητα, στις τηλεοράσεις και στους υπολογιστές μας κάποια πρόσωπα που είναι η απαντοχή του γραφιά. Που κάθε μέρα, ό,τι και να γίνει, θα δώσουν τη συνεισφορά τους στο ανθοκομικό γίγνεσθαι. Θα δέσουν με τα λόγια και τα έργα τους μπουμπούκια έτοιμα να κοπούν από το δημοσιογραφικό χέρι για να προσφερθούν στην κυρία που αποκαλείται ενημέρωση ή στην κακόφημη ξαδέλφη της, που αποκαλούμε επικοινωνία.

Ο Άδωνις, ας πούμε, για να εννοήσετε τι εννοώ. Παλιότερα ο Πάγκαλος. Ο Βενιζέλος. Και άλλοι, ευάριθμοι μεν, άκρως παραγωγικοί δε. Και τώρα τελευταία, να τον έχει καλά ο μεγαλοδύναμος, ο Κυριάκος. Α, ο Κυριάκος! Δεν κατεβάζει η κούτρα σου θέμα; Ο Κυριάκος. Δεν βρίσκεις κάποια ατάκα, βλακεία, εξυπνάδα, φούσκα, μεγαλοστομία, ταρατατζούμ; Ο Κυριάκος. Συνεπής στο ραντεβού του με τον αμήχανο γραφιά. Από τον έρωτα με τις εκλογές και το ΔΝΤ, μέχρι το μίσος για την ΟΝΝΕΔ, δεν θα σε αφήσει ποτέ παραπονεμένο.

Να, για παράδειγμα, πήγε προχθές στο συνέδριο των μια φορά Οννεδίτης, για πάντα Οννεδίτης. Με χαμόγελα νικηφόρα και ατάκες κανονιοφόρες. “Διώξτε τους”, είπε στα νιάτα (του) για την κυβέρνηση. Και σε λίγες ώρες έδιωξε ο ίδιος τα νιάτα που θα έδιωχναν την κυβέρνηση. Τόσο μέσα έπεσε. Τόσο καλά ήξερε σε ποιους μιλούσε. Κι αν δεν ήξερε –εσείς τι λέτε ήξερε, ή όχι;- τι εστί ΟΝΝΕΔ, τι γίνεται στο ίδιο του το σπίτι, φανταστείτε πόσο καλά ξέρει τι γίνεται στα σπίτια των άλλων. Εκείνα που ρήμαξε η πολιτική του.

Έγινε σαφές; Αν δεν υπήρχε ο Κυριάκος, έπρεπε να τον εφεύρουμε. Για να μην πεινάσουν οι γραφιάδες, τουλάχιστον…

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε