My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ευθυτενείς οι μαθητές του Κιλκίς!

(Φωτό) Ηχηρή συμβολική διαμαρτυρία προς την πολιτειακή ηγεσία, η μη στροφή της κεφαλής δεξιά!

Μπορεί η πολιτική ηγεσία του τόπου να εκπροσωπήθηκε σήμερα στις γιορταστικές εκδηλώσεις του Κιλκίς για τα 100 χρόνια απ` την απελευθέρωσή του, σε …χαμηλό επίπεδο, πήρε όμως ένα ηχηρό – μεσ` την αξιοπρεπή σιωπή του – μήνυμα. Το έδωσαν οι μαθητές αυτού του μικρού τόπου με τη μεγάλη ιστορία, μη στρίβοντας το κεφάλι δεξιά!

Πράγματι, ήταν ελάχιστα τα παιδιά, όχι μόνο του λυκείου αλλά του γυμνασίου, αγόρια και κορίτσια, που περνώντας μπροστά απ` τους επίσημους θέλησαν να τους ρίξουν έστω και μια ματιά! Κι η καθολική αυτή διαμαρτυρία δεν είχε βέβαια καμιά σχέση με τη θρησκευτική και τη στρατιωτική ηγεσία, που εκπροσωπήθηκαν στη παρέλαση – αλλά και σ` όλες τις άλλες εκδηλώσεις – στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, τιμώντας έτσι στον ύψιστο βαθμό τον τόπο μας: Ήταν εκεί παρόντες, ο αρχιεπίσκοπος συνοδευόμενος από πολλούς μητροπολίτες, μεταξύ των οποίων βέβαια και ο δικός μας Εμμανουήλ, αλλά και οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και Στρατού, συνοδευόμενοι κι αυτοί από κορυφαίους αξιωματούχους.

Η σιωπηλή κραυγή διαμαρτυρίας των παιδιών μας στόχευε αποκλειστικά στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, που έτυχε να `ναι ο υπουργός ΜΑΘ, Θεοδ. Καράογλου. Ο  οποίος περιστοιχίζονταν απ` τον περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα, τον βουλευτή Γ. Γεωργαντά, τον αναπληρωτή δήμαρχο Κιλκίς Π. Κολότσιο, τον αντιπεριφερειάρχη Χρ. Γκουντενούδη, τον δήμαρχο Παιονίας Αθ. Λαπόρδα, τους πρώην βουλευτές των δυο, πλέον, σημερινών κομμάτων της κυβέρνησης, Σ. Τσιτουρίδη, Θ. Πασσαλίδη και Γ. Φραγγίδη, καθώς και από δημάρχους άλλων δήμων της χώρας.

Πριν τη παρέλαση έλαβε χώρα η καθιερωμένη τελετή στο Ηρώο της Μάχης του Κιλκίς, για την οποία τελετή θα πρέπει να τονίσουμε ότι μεταξύ άλλων κατέθεσαν στεφάνια κι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων του ελληνικού Κοινοβουλίου πλην της Χρυσής Αυγής.

Ο κόσμος μακριά 

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε, με τους Κιλκισιώτες μακριά απ` την εξέδρα των επισήμων, καθώς η Αστυνομία φρόντισε να τοποθετήσει κιγκλιδώματα σε ικανή απόσταση, ενώ μεγάλος αριθμός αστυνομικών επιτηρούσε αυστηρά την αποκλεισμένη ζώνη προκειμένου να μην πλησιάσει κανείς “παρείσακτος”. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το ΚΙΛΚΙΣ24 είναι ενδεικτικές.

Αποκλεισμένος ο δρόμος των ΚΤΕΛ, καθότι απέναντι απ` την εξέδρα των επισήμων!

Αποκλεισμένος ο δρόμος των ΚΤΕΛ, καθότι απέναντι απ` την εξέδρα των επισήμων!

DSC09103

Κόσμος πίσω από τα κάγκελα, σε απόσταση ασφαλείας!

DSC09104

Ο κόσμος πολύς, όπως και τα κάγκελα!

Ο κόσμος πολύς, όπως και τα κάγκελα!

DSC09127

Ελάχιστοι οι μαθητές που στρίβουν την κεφαλή

DSC09128

Το ίδιο κι οι μαθήτριες

DSC09130

Όλοι οι μαθητές ευθυτενείς και κάποιοι στρέφουν το βλέμμα τους κι αλλού!

Σχόλια
4 Σχόλια to “Ευθυτενείς οι μαθητές του Κιλκίς!”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    “Kάγκελα, κάγκελα, κάγκελα παντού
    και τα μυαλά στα κάγκελα,
    του αόρατου εχθρού”.
    που λέει και το τραγούδι του Τ. Πανούση.
    Τί να νοιώθουν άραγε(άν νοιώθουν δηλαδή) οι άρχοντες αυτού του τόπου με τόσα κάγκελα τριγύρω; Αναρωτήθηκα.
    Ποιός ο ‘λεύθερος και ποιός ο έγκλειστος; …Ιδού η απορία.

    Η παρέλαση ξεκίνησε με καθυστέρηση 40 λεπτών. Για πρώτη φορά στα χρονικά. Κανείς απο τους άρχοντες δεν σκέφθηκε τον κόσμο, ούτε και τους παρελαύνοντες, που έλιωναν κάτω απο τον καυτό μεσημεριάτικο ήλιο περιμένοντας πότε εκείνοι θα δεήσουν να έρθουν. Και τί να σκεφτούνε δηλαδή, όταν στον ένα κλιματιζόμενο χώρο μπαίνανε και απο τον άλλο βγαίνανε; Φτάσανε τελικά εν μέσω σειρήνων σαν κυνηγημένοι, με τις πολυτελείς μαύρες ε’ι’ρκοντισιονάτες λιμουζίνες τους στην εξέδρα των επισήμων, απομονωμένοι και απόμακροι απο τον κόσμο, όπως κάνουν οι άρχοντες τυραννικών καθεστώτων. Και ποιά τιμή επεφύλαξαν για την επέτειο των 100 χρόνων της απελευθέρωσης του Κιλκίς; Θρησκευτική και στρατιωτική ηγεσία στο ανώτατο επίπεδο, όπως αρμόζει σε τέτοιες περιστάσεις-επετείους. Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία στο κατώτερο επίπεδο έως ανύπαρκτο. Οποία προσβολή, οποία ύβρις για τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, για να απολαμβάνουμε εμείς τα αγαθά της ελευθερίας. Εκείνοι στο χώμα κι’ αυτοί… αγρόν αγόραζαν (μάλλον πουλούσαν). Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός απαξίωσαν πλήρως την επέτειο. Για ανύπαρκτους λόγους. Για ψίλου πήδημα. Η ιστορία το έχει καταγράψει στις μαύρες σελίδες της. Προφανώς αρέσκονται να επιλέγουν εσχάτως το ΜΑΥΡΟ, για δικούς τους ανομολόγητους λόγους. Ομως θα πρέπει να ξέρουν, οτι όταν τελείωσε η μάχη το 1913 και απελευθερώθηκε το Κιλκίς και η Μακεδονία ήρθαν στην περιοχή ο τότε πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος και ο βασιλιάς Κωνσταντίνος. Οι σημερινοί άρχοντες της Πολιτείας ή ανιστόρητοι είναι, ή αισθάνονται ανώτεροι και δεν το έπραξαν. Και έστειλαν τον τοποτηρητή Καράογλου. Αν ρωτήσεις οποιονδήποτε μαθητή που πήρε μέρος στην παρέλαση εάν γνωρίζει τον κ. Καράογλου, θα σου πεί :¨Ποιόόόός;;;” Μιλάμε λοιπόν για την επιτομή της αλαζονείας εκ μέρους τους. Μιλάμε όμως και για τον πλήρη εξευτελισμό τους, στις συνειδήσεις των απλών πολιτών του Κιλκίς. Και οι μαθητές έπραξαν το καθήκον τους και τους έδωσαν μία εκκωφαντικά σιωπηλή απάντηση. Δηλαδή τίμησαν τους μεν αγωνιστές του 1913 με την συμμετοχή τους στην παρέλαση και το έπραξαν με περηφάνεια, τους δέ επισήμους… “έγραψαν” κανονικότατα. Επομένως ελπίς υπάρχει και αυτή κατοικοεδρεύει στη νέα γενιά. Ευτυχώς Χριστέ μου, γιατί προς στιγμήν πίστεψα πως όλα τελείωσαν.

    • Ο/Η Kilkis λέει:

      Για την καθυστέρηση απλά να πω: η εκδήλωση της 21ης Ιουνίου είναι η πιο δύσκολη διαδικαστικά γιατί πηγαίνουν όλοι στον λόφο του Ηρώου. Φυσιολογικά φέτος ήταν περισσότεροι στον αριθμό (Αρχιεπίσκοπος, Μητροπολίτες, απόγονοι των Ηρώων, κλπ).
      Προφανώς την περισσότερη καθυστέρηση δημιουργεί η μετακίνηση των μαθητών που ταλαιπωρούνται περισσότερο από όλους και φυσικά δεν φταίνε σε κάτι…
      Όλο το πρόγραμμα ήταν “σφιχτό” από την τελετή στην Μητρόπολη μέχρι το τέλος της παρέλασης. Κανείς δεν καθυστέρησε (εκτός από τον κο Τζιτζικώστα που ήρθε λίγο πριν το τέλος στην Εκκλησία)

  2. Ο/Η σΑΡΚΑΣτής λέει:

    Συμφωνώ με όλα όσα γράφει ο Λούκυ Λουκ.
    Παρέλαση με κάγκελα για να κρατήσουν τον κόσμο μακριά από τους “επισήμους”!!! (τα πολιτικά πρόσωπα, συγκεκριμένα). Και οι λεγόμενοι “επίσημοι” να το ανέχονται!!! Χωρίς να ντρέπονται!!!
    Η καγκελόφραχτη δημοκρατία δεν είναι δημοκρατία. Είναι φασισμός!

    Είναι φασισμός δικέ μας “ναισεόλα” Γεωργαντά, που καμάρωνες στην εξέδρα.
    Δέκα εκατομμύρια Έλληνες, να είσαι σίγουρος, εύχονται να έρθει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η ώρα που τα κάγκελα θα αλλάξουν ρόλο και τόπο: να βρίσκεστε, όλοι εσείς οι δήμιοι του λαού, πίσω τους, όχι για να εμποδίζουν τον κόσμο να έρθει προς εσάς, αλλά για να εμποδίζουν εσάς να πάνε προς τον κόσμο!!!

    Θα προχωρήσω, όμως, ακόμη περισσότερο σ΄ αυτά που λέει ο Λούκυ Λουκ:
    α. Να βρουν τα κότσια οι δημοτικοί μας άρχοντες να χαρακτηρίσουν personae non gratae όλους αυτούς που ψήφισαν τα μνημόνια, εξαιτίας των οποίων ξεπουλιέται η Ελλάδα και εξαθλιώνονται οι Έλληνες. Να συμπεριλάβουν βεβαίως και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ποιας δημοκρατίας;), ο οποίος ό, τι του έφερναν το υπέγραφε.
    β. Να ανακοινώσει ο Δήμος για να μάθουμε και μεις, οι δημότες αυτής της πόλης, το σκεπτικό βάσει του οποίου το δημοτικό συμβούλιο έλαβε την απόφαση να ανακηρύξει τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επίτιμο δημότη της πόλης του Κιλκίς. Ο κ. Ιερώνυμος έλαμψε δια της απουσίας του όλα αυτά τα χρόνια της δυστυχίας του ελληνικού λαού. Το ότι κατά διαστήματα αναφέρθηκε στα όσα δεινά μαστίζουν τους Έλληνες δεν είναι αρκετό για να δημιουργήσει ένα ισχυρό άλλοθι και να δικαιολογήσει την απουσία της κεφαλής της Εκκλησίας από το δράμα που ζει ο ελληνικός λαός. Ό,τι προσέφερε η Εκκλησία τα τρία αυτά χρόνια της δυστυχίας οφείλεται, κυρίως, στους ταπεινούς κληρικούς της κατώτερης βαθμίδας και στη συνδρομή των πολιτών. Οι κεφαλές της Εκκλησίας, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, ήταν και είναι απούσες.

  3. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Aγαπητέ σΑΡΚΑΣτή . Κατα πρώτον χαίρομαι που συμφωνούμε και έτσι δεν νοιώθω τόσο την “μοναξιά του σχοινοβάτη”.
    Κατα δεύτερον και επι της ουσίας, στο α’ θέμα ομιλείς για την αναζήτηση εκ μέρους των τοπικών αρχόντων, ενός είδους, που εδώ και καιρό σε όλο το πολιτικό φάσμα που διαχειρίζεται το κράτος σε κεντρικό, αλλά και σε τοπικό επίπεδο είναι εν ανεπαρκεία και εν εξαφανίσει. Ομιλείς περι της αναζήτησης σε δημοτικό επίπεδο των δυσεύρετων εως ανύπαρκτων… κακκάλων(πολιτικών, βεβαίως βεβαίως), ώστε να χαρακτηρίσουν personae non gratae αυτούς τους δοσίλογους της κεντρικής εξουσίας που υπέγραφαν μυστικά και χωρίς να διαβάσουν τα μνημόνια ελαφρά τη καρδία και με αβάσταχτη ελαφρότητα. Με σιγουριά και με όλο τον σεβασμό, μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως πλανάσαι πλάνην οικτράν, όπως επλανήθει και η αφεντιά μου δηλαδή. Δεν υπάρχει ούτε ψήγμα στοιχείου το οποίο να αποδεικνύει πως υπάρχει, όχι μόνον η βούληση, αλλά ούτε κάν η σκέψη για να τον πράξουν. Δημοτικοί και κυβερνητικοί άρχοντες συμπλέουν στην ίδια σωστική λέμβο, όπως έπραξαν οι πλούσιοι στον Τιτανικό σε βάρος της “πλέμπας” ή αλλιώς της… λα’ι’κάντσας. Δια τούτο και προς έκπληξη ημών των αφελών πολιτών, οι μέν επιπλέουν και καμαρώνουν σαν γύφτικα σκεπάρνια, οι δέ οδεύουν προς το βυθό άκλαυτοι.
    Αναφορικά με το β’ θέμα σε πληροφορώ πως ο ίδιος σκεπτικισμός υπήρξε εδώ με σχόλια, μόλις μαθεύτηκε η απόφαση του Δημ. Συμβουλίου και πριν γίνει η ανακήρυξη του Αρχιεπισκόπου ως επίτιμου Δημότη Κιλκίς. Μας “άκουσε'” κανείς; Μα αυτοί λειτουργούν με της π—–ς τους τον χαβά. Μεσούσης της οικονομικής κρίσης, άκουσον άκουσον, δώσανε 3.700 ευρώ για φιλοξενία των αντιπροσώπων αδελφοποιημένης πόλης και για τα αδέσποτα θα βάλουν λέει επι πλέον φόρο στους λογαριασμούς των δημοτών. Βρήκανε και τα κάνουν… ή τόσο τους “κόβει”;
    Νομίζουν λοιπόν οτι μας “γράφουν”, αλλά και εκείνοι πλανώνται, διότι πολύ απλά… κάκκαλα (πολιτικά πάντα)…ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ !

Σχολιάστε