My Twitter Feed

16 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Ευαισθησία για ηλικιωμένους στην Ειδομένη

*Συγχαρητήρια στους Κιλκισιώτες για τον αποχιονισμό.

Η Ομάδα μας είναι γνωστή για το δημοσιογραφικό αλλά και φιλανθρωπικό έργο της. Όλοι μάς γνωρίζετε μέσα από τις υποβληθείσες προτάσεις μας για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τόσο των κατοίκων της Ειδομένης όσο και της ευρύτερης περιοχής του δήμου Παιονίας. Έχουμε καταξιωθεί ως δραστήρια ομάδα, αποτελούμενη από ενεργά στελέχη, πονοκέφαλος για αρμοδίους!

Περίοπτη θέση στην ευαισθητοποίησή μας κατέχουν οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της περιοχής μας, στους οποίους οφείλουμε πολλά. Σχετικές δράσεις μας που απευθύνονται σε ηλικιωμένους κατοίκους είναι η έκδοση και ΔΩΡΕΑΝ διανομή ετησίως των ημερολογίων, η εκτύπωση και η ΔΩΡΕΑΝ διανομή φυλλαδίων με οδηγίες προστασίας από επιτήδειους που αποσκοπούν στην εξαπάτηση, ο τηλεφωνικός κατάλογος κατοίκων Ειδομένης και υπηρεσιών που διανεμήθηκε και αυτός ΔΩΡΕΑΝ. Αιτηθήκαμε, επίσης, για το κοινό καλό τακτικότερη συγκοινωνία στον τόπο μας, διαμορφώσαμε ολοκληρωμένη πρόταση επαναλειτουργίας του αγροτικού Ιατρείου προς όφελος των ηλικιωμένων μας, και τέλος έγινε προσπάθεια λειτουργίας κέντρου συνεστιάσεων στην πλατεία του χωριού.

Στο εορταστικό κλίμα των ημερών, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, που όλοι περνάμε μαζί με αγαπημένα πρόσωπα, συγγενικά ή φιλικά, η ομάδα μας σκέφτηκε τους ανθρώπους που είναι μόνοι τους. Αποφασίσαμε να τους επισκεφτούμε για να τους ευχηθούμε καλή χρονιά. Επιλέξαμε μερικούς και πραγματοποιήσαμε την ολιγόλεπτη επίσκεψή μας… Εγκάρδιες ευχές και έντονα συναισθήματα που κάποιος, επιτέλους, τους σκέφτεται!

Θα πείτε, αφού κάναμε μια πράξη ανιδιοτελή, γιατί την ανακοινώνουμε;

Επειδή θέλουμε, μέσα από τις δράσεις μας, να μας γνωρίσει ο κόσμος σε πρώτο πρόσωπο και να παρακινήσουμε, όσους μπορούμε, να μιμηθούν τις δράσεις μας, ώστε όλο και περισσότεροι να ευαισθητοποιηθούν προσφέροντας ανιδιοτελώς στους συνανθρώπους μας.

Γιατί όλοι μαζί μπορούμε… Καλή χρονιά σε όλους.

Οι κάτοικοι του Κιλκίς δείχνουν τον δρόμο

Το δημοσίευμα του Πάνου Γεωργιάδη με τίτλο «Το Κιλκίς είμαστε εμείς!»:

«Το Σάββατο το πρωί, η πόλη του Κιλκίς ήταν καλυμμένη από άφθονο χιόνι. Η έντονη νυχτερινή χιονόπτωση η οποία συνεχιζόταν με αμείωτη ένταση μέχρι το μεσημέρι, δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων. Και ενώ όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις υπήρχε γκρίνια και επιρρίπτοντας ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση αλλά κυρίως στο Δήμο και την Περιφέρεια, επειδή δεν είδαν να υπάρχουν εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες στους δρόμους. Όμως οι ίδιοι κάτοικοι, απέδειξαν πως Κιλκίς δεν είναι ούτε ο Δήμος, ούτε η Περιφέρεια, ούτε κανείς άλλος. Πολλοί καταστηματάρχες αλλά και κάτοικοι αντί να μιζεριάζουν και να γκρινιάζουν, πήραν φτυάρια και αλάτι και καθάρισαν το κομμάτι που τους αναλογούσε μπροστά στο κατάστημά ή το σπίτι τους»
(δείτε όλο το δημοσίευμα εδώ http://gnomikilkis.blogspot.com/2019/01/24.html)

Μας εξέπληξε ευχάριστα και αποτέλεσε μια υπενθύμιση σε όλους μας ότι η ενέργεια αυτή είναι κάτι που θα έπρεπε να είχαμε κάνει όλοι μας στο αναλογούν κομμάτι του δρόμου μπροστά στα σπίτια μας.

Το Κιλκίς είμαστε όλοι εμείς, φώναξαν με τις ενέργειές τους οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι με την υπόσχεση να το επεκτείνουν, όσοι αμέλησαν, στην επομένη χιονόπτωση. Εκεί που η κρατική μηχανή αδιαφορεί ή ολιγωρεί, δραστηριοποιούνται οι κάτοικοι του τόπου τους.

Κάτι ανάλογο που προσπαθούμε να κάνουμε χρόνια εμείς στην Ειδομένη. Οι κάτοικοι του Κιλκίς μας δείχνουν τον δρόμο και μετατρέπουν τους επικριτές του καναπέ σε ενεργούς πολίτες. Τους συγχαίρουμε για τη στάση ζωής τους. Η πολιτεία να μην στέκεται τροχοπέδη στη θέληση των κατοίκων να βελτιώσουν τον τόπο τους αλλα ναστέκεται δίπλα τους και να ενθαρύνει αυτές τις προσπαθειες δημιουργώντας ενεργύς πολίτες.

Σχολιάστε