My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ευάλωτα σημεία στις πλημμύρες

Τα ευάλωτα σημεία σε περίπτωση επίμονων βροχοπτώσεων είναι δρόμοι στην Ακροποταμιά, στην Κάτω Ποταμιά, στο Σεβαστό, στο Μεταξοχώρι, στο Λειψύδριο, στις Μάνδρες και στο Γαλλικό, οι οποίοι υπερχειλίζουν από τα νερά του Γαλλικού ποταμού.

Αυτό επισημάνθηκε στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο, που συνεδρίασε τη Τετάρτη 3 Νοεμβρίου υπό την προεδρία του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη, προκειμένου να σχεδιαστούν οι δράσεις της Πολιτικής Προστασίας, που θα εισφέρουν στη διαχείριση πλημμυρικών φαινομένων κατά τη χειμερινή περίοδο.

Τεχνικές παρεμβάσεις, μικρής κλίμακας  για την αποστράγγιση – απορροή υδάτων σε δρόμους αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, κρίθηκαν αναγκαίες όπως επίσης και συστάσεις στους δασικούς συνεταιρισμούς να μην αφήνουν υπολείμματα σε περιοχές υλοτόμησης καθώς οι φερτές ύλες παρασύρονται με την πρώτη βροχή και φράσσουν τις σωληνωτές γέφυρες εντείνοντας τα πλημμυρικά επεισόδια.

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, ο Δήμος Κιλκίς συμμετέχει στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας με τη διάθεση μηχανημάτων έργου και με το έμψυχο δυναμικό του, ενώ η ΔΕΥΑΚ έχει μεριμνήσει προληπτικά για τον καθαρισμό των φρεατίων σε μεγάλο βαθμό και έχει τη δυνατότητα να συνδράμει το Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο της Π.Ε. Κιλκίς στην ενημέρωση για την αντιπλημμυρική προστασία αλλά και για χρήσιμες αγροτικές εφαρμογές με την τεχνογνωσία  του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών που έχει αναπτύξει σε περιοχές του δήμου σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Κιλκίς Θεόδωρος Κοκκίνης, ο προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς Παντελής Πηλείδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Βασίλης Καραμπίδης, ο κ. Αλεξίδης από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία ‘’Πόντος’’, ο διοικητής Τροχαίας Κιλκίς Ευστάθιος Κουρτίδης και η διοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος Κιλκίς  Κυριακή Μαγνήσαλη, ο αναπληρωτής Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κιλκίς Χρήστος Γκαντίδης,  ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς Χρήστος  Καϊναδόγλου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της ΒΙΠΕ Γρηγόρης Σαλαβασίδης ο κ. Βλαδίμηρος Κωνσταντινίδης από το Δασαρχείο Κιλκίς, ο Ευάγγελος Στάμκος Πρόεδρος των Σαμαρειτών του παραρτήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς, και ο Δημήτρης Μέλενης από την ΕΔΟΜΑΚ.

Σχολιάστε