My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τα φάρμακα

Ερώτηση 45 βουλευτών και βουλευτριών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων κι η Ειρήνη Αγαθοπούλου, για την επάρκεια φαρμάκων κατά την διάρκεια της πανδημικής κρίσης, κατατέθηκε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας.

faΣτην ερώτηση, η οποία αφορά τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση ώστε να μην υπάρξουν ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά, τονίζεται ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) μπορεί να παρουσιαστούν βασικές ελλείψεις που είναι κρίσιμες για την πρωτοβάθμια περίθαλψη και τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως αντιβιοτικά, παυσίπονα, σκευάσματα για τη θεραπεία του διαβήτη, της υπέρτασης, του HIV και της φυματίωσης και καλεί τις ευρωπαϊκές χώρες να λάβουν τα «πλέον τολμηρά» μέτρα, αφού η Ευρώπη βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας αυτή τη στιγμή.

Επίσης, γίνεται αναφορά και στα αιτήματα προς το Υπουργείο Υγείας που έχουν καταθέσει πολλοί φαρμακευτικοί σύλλογοι, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλιστεί η ομαλή ροή φαρμάκων στην ελληνική αγορά.

Η ερώτηση:

Στις 11 Μαρτίου 2020 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χαρακτήρισε την επιδημία του κορονοϊού ως πανδημία. Από τότε έχουν ληφθεί μια σειρά μέτρα, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, για τη διασφάλιση της υγειονομικής περίθαλψης των ασθενών, αλλά και για την πρόληψη του υγιούς πληθυσμού.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο ΠΟΥ «παρακολουθεί τον πιθανό κίνδυνο διακοπής εφοδιασμού της αγοράς σε φάρμακα», εστιάζοντας κυρίως σε βασικές ελλείψεις, που μπορεί να είναι κρίσιμες για την πρωτοβάθμια περίθαλψη και τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως αντιβιοτικά, παυσίπονα, σκευάσματα για τη θεραπεία του διαβήτη, της υπέρτασης, του HIV και της φυματίωσης και καλεί τις ευρωπαϊκές χώρες να λάβουν τα «πλέον τολμηρά» μέτρα, αφού η Ευρώπη βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας αυτή τη στιγμή. Παρόμοια αιτήματα προς το Υπουργείο Υγείας έχουν καταθέσει και Φαρμακευτικοί Σύλλογοι, ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλιστεί η ομαλή ροή φαρμάκων στην ελληνική αγορά.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Τί μέτρα προτίθεται να λάβει για να μην υπάρξουν ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά;
  2. Προτίθεται να απαγορεύσει τις εξαγωγές κρίσιμων εξαγώγιμων κωδικών φαρμάκων για όσο διάστημα θα διαρκέσει η κρίση του κορονοϊού;

Σχολιάστε