My Twitter Feed

16 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για υποστελέχωση ΓΝΚ

Με θέμα την “τραγική υποστελέχωση του Αναισθησιολογικό Τμήματος στο Γ.Ν. Κιλκίς”, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης απηύθυναν προς τον υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη την ακόλουθη ερώτηση:

“Η πολιτική υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας, που ακολουθείται απ’ όλες διαχρονικά τις αστικές κυβερνήσεις μέχρι και σήμερα, απαξιώνει τη Δημόσια Υγεία, ενισχύοντας την κερδοφορία της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο αυτό. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η υποστελέχωση των δημόσιων δομών υγείας είναι χρόνιο «νόσημα», με χαρακτηριστικό παράδειγμα το αναισθησιολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί αποτυπώνει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Κιλκίς σε σχετική της ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι, το αναισθησιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου είναι ήδη υποστελεχωμένο από την αρχή του 2020, λόγω συνταξιοδοτήσεων. Μάλιστα ήδη από το 2012 η «εύρυθμη» λειτουργία του τμήματος εξασφαλίζεται με υπερβάσεις εφημεριών μέσω «εντέλλεστε» των εκάστοτε διοικήσεων.

Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ, ήρθε να επιδεινώσει την άσχημη κατάσταση, καθώς η Παθολογική κλινική, το Αναισθησιολογικό τμήμα και το Τ.Ε.Π., κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, όντας υποστελεχωμένα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια του 2ου κύματος οι αναισθησιολόγοι «υπερέβαλαν εαυτόν», αφού 2 από αυτούς νόσησαν και οι 3 εναπομείναντες γιατροί επωμίστηκαν τη λειτουργία του τμήματος, μέχρι τον Ιούνιο του 2021, καταφέρνοντας να εκτελούνται κανονικά τα τακτικά χειρουργεία τις περιόδους από Φεβρουάριο έως Μάρτιο και από Ιούνιο μέχρι τις αρχές του τρέχοντος μήνα Οκτώβρη. Διευκρινιστικά κατά την ενδιάμεση περίοδο Απριλίου και Μαΐου τα χειρουργεία ήταν κλειστά εξαιτίας του 3ου κύματος πανδημίας.

Σήμερα, έπειτα από τις αναστολές των εργαζόμενων που δεν εμβολιάστηκαν, 1 αναισθησιολόγος τέθηκε εκτός υπηρεσίας και στη συνέχεια κατέθεσε αίτηση παραίτησης. Παρά το γεγονός ότι στο τμήμα είχαν απομείνει μόλις 4 αναισθησιολόγοι, εφαρμόστηκε τον Σεπτέμβριο μετακίνηση τους με στόχο την κάλυψη εφημεριών του Γ. Ν. Σερρών. Το γεγονός αυτό οδήγησε σε παραίτηση 1 αναισθησιολόγου, ενώ 1 βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο υπηρετούν 2 αναισθησιολόγοι, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών.

Με βάση την υπάρχουσα κατάσταση στο Αναισθησιολογικό τμήμα αποφασίστηκε η αναστολή των τακτικών χειρουργείων από 04/10/21 και της λειτουργίας του ιατρείου πόνου (που λειτουργεί από το 1990). Ενώ θα εξυπηρετούνται στο εξής μόνο τα επείγοντα χειρουργεία καθώς και τα επείγοντα περιστατικά των κλινικών του νοσοκομείου και της κλινικής COVID-19.

Να σημειωθεί πως στο αρμόδιο Υπουργείο Υγείας είναι γνωστές οι ελλείψεις αυτές, καθώς η ΕΝΙΚ έχει ενημερώσει επανειλημμένα (προφορικά και εγγράφως) τους διοικητές του νοσοκομείου και την 4η ΥΠΕ.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει για:

  • Την πλήρη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, με την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού όλων των ειδικοτήτων-συμπεριλαμβανομένων και των Αναισθησιολόγων, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής και εύρυθμη λειτουργία του και να καλύπτονται πλήρως οι σύγχρονες ανάγκες των ασθενών.

Σχολιάστε