My Twitter Feed

16 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Ερώτηση Κιλτίδη για βιβλίο Ιστορίας

Με θέμα μια αναφορά που υπάρχει στο βιβλίο Ιστορίας Γενικής Παιδείας της Γ΄Λυκείου, και σχετίζεται με την Μακεδονία, ο βουλευτής  Κιλκίς του ΛΑΟΣ, Κ. Κιλτίδης, κατέθεσε στη Βουλή την εξής ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου:

“Κυρία Υπουργέ,

 Τα τελευταία χρόνια, πολλά λέγονται και γράφονται για την προσπάθεια πλαστογράφησης και παραχάραξης της ιστορίας της Μακεδονίας από τους βόρειους γείτονές μας. Δυστυχώς, στην προσπάθειά τους αυτή τους βοηθάμε και εμείς με λάθη ή παραλείψεις μας.

Ένα τέτοιο σοβαρό λάθος, που δεν θέλω να πιστέψω ότι έγινε εσκεμμένα, υπάρχει στο βιβλίο μαθητή του μαθήματος Ιστορίας Γενικής Παιδείας της Γ΄Λυκείου. Συγκεκριμένα, στη σελίδα 130, υπάρχει χάρτης στον οποίο είναι γραμμένο το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ανάμεσα στα ονόματα ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΒΑΝΙΑ, ΣΕΡΒΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ και κάτω από το χάρτη υπάρχει το εξής σχόλιο: «Χάρτης των κυριότερων ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης στη Γερμανία και την κατεχόμενη Ευρώπη, όπου θανατώθηκαν εκατομμύρια κρατούμενοι. Ο χάρτης αναπαριστά την πολιτική δομή της Ευρώπης που είχαν επιβάλει κατά την διάρκεια της κυριαρχίας τους οι κατακτητές».

Επειδή, ποτέ μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα ιστορικά δεδομένα δεν υπήρξε κράτος στην περιοχή αυτή με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, είναι απαραίτητο να διερευνηθεί από ποια πηγή επιλέχτηκε και για ποιους λόγους, ο συγκεκριμένος χάρτης από τους συγγραφείς και τους αξιολογητές του βιβλίου.

Γι΄ αυτό Κυρία Υπουργέ, ερωτάσθε:

– Γνωρίζατε την ύπαρξη του συγκεκριμένου χάρτη στο βιβλίο Ιστορίας της Γ΄Λυκείου και τι κάνατε για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας;

– Αν όχι, τι προτίθεσθε να κάνετε για να διορθωθεί το συγκεκριμένο βιβλίο όσο το δυνατόν γρηγορότερα;

Σχόλια
One Response to “Ερώτηση Κιλτίδη για βιβλίο Ιστορίας”
  1. Ο/Η Βλαχάκης Ζήσης λέει:

    Ρατσιστήηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη, αν τα έκαιγες θα σε έλεγαν επαναστάτη!!! (βλέπε βιβλιοπωλεία στην Αθήνα).

Σχολιάστε