My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ερώτηση ΕΛΛΥ για drones από Κιλκίς

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Αμύνης Νίκο Παναγιωτόπουλο και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατέθεσαν ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κυριάκος Βελόπουλος και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Χήτας, σχετικά με την ενίσχυση της εγχώριας κατασκευής drones.

“Η ερώτηση εστιάζει στην διερεύνηση των περιθωρίων συνεργασίας με την εταιρεία κατασκευής ενός πρωτοποριακού για τα διεθνή δεδομένα αερο-οχήματος που εδρεύει στο Κιλκίς, με στόχο την ενίσχυση σε επιχειρησιακό επίπεδο τόσο των ενόπλων δυνάμεων όσο και των σωμάτων ασφαλείας”, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΛΥ.

Η ερώτηση:

Στο Κιλκίς δραστηριοποιείται εταιρεία κατασκευής, ενός πρωτοποριακού για τα διεθνή δεδομένα αερο-οχήματος (drone), σχεδιασμένου από το Εργαστήριο Μηχα­ νικής Ρευστών και Στροβιλομηχανών, του Α.Π.Θ. και έχει προγραμματισθεί για χρήση σε ανθρω­ πι­ ­ στικές αποστολές. Η λειτουργία ενός τέτοιου εργοστασίου, όπως το ανωτέρω, στην πλήρως απο­ βιο­ μη­ χανοποιημένη χώρα μας, αποτελεί ελπίδα για την ανάκαμψή της και ακτίνα φωτός για την έξοδό μας από το οικονομικό τέλμα. Η εγχώρια όμως αυτή εταιρεία αγαθών υψηλής τεχνολογίας, όπως και άλλες, έχουν την ανάγκη της συνεργασίας και της στήριξης της κυβερνήσεως για να ανα­ πτυχθούν περαιτέρω και ιδιαίτερα, σε τομείς υψηλής τεχνολογίας, στις οποίες ο διεθνής ανταγωνισμός είναι τεράστιος, ενισχύοντας, παράλληλα, την πολύπαθη ελ­ ληνική οικονομία.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε, κατόπιν των ανωτέρω, να διερευνήσετε το περιθώριο συνεργασίας με την ανωτέρω βιομηχανική μονάδα, σε βραχυπρόθεσμη προοπτική, προς ενίσχυση σε επιχειρησιακό επίπεδο, τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και των Σωμάτων Ασφαλείας;

Σχολιάστε