My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ερώτηση για το νέο γηροκομείο

Ερώτηση για το θέμα της ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου Γηροκομείου Κιλκίς κατέθεσε ο βουλευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Φραγγίδης, προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, κάνοντας λόγο για «αδικαιολόγητες καθυστερήσεις».

Η ερώτηση:

Σε σύγχρονο «Γεφύρι της Άρτας» έχει εξελιχθεί η κατασκευή του νέου κτηρίου του Γηροκομείου Κιλκίς, καθώς η διαδικασία υλοποίησης του έργου μετράει ήδη δεκατρία χρόνια και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.  Στις 17/7/2006 υπεγράφη η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία του έργου ΟΡ.Κ Α.Τ.Ε.Ε. Πρόκειται για ένα κτήριο χωρητικότητας 50 κλινών, με όλες τις απαραίτητες υποστηρικτικές υποδομές (γραφεία διοίκησης, μαγειρεία, αίθουσες θεραπείας, κλπ), ενώ η συνολική δομημένη επιφάνεια καλύπτει 3.923,40 m2. Ο αρχικός ορίζοντας υλοποίησηςήταν έως τις 16/07/2008 (αρχική συμβατική προθεσμία) και η εγκεκριμένη συνολικά προθεσμία (αρχική και παρατάσεις) 125 μήνες. Φορέας υλοποίησης είναι το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας,προϊσταμένη αρχή είναι η Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κιλκίς και φορέας επίβλεψης του έργου είναι το Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κιλκίς. Φορέας χρηματοδότησης είναι το σημερινό Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ο συμβατικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 3.584.421,00 ευρώ.

Το έργο έχει διανύσει μια μακράδιαδρομή. Τα τελευταία χρόνια οι εργασίες έχουν ουσιαστικά διακοπεί, παρά το γεγονός ότι ήδη μέχρι το 2016 είχε υλοποιηθεί πάνω από το 70% των εγκεκριμένων εργασιών, όπως προκύπτει από έγγραφο (αρ. πρωτ. 399343/2331/29-9-2016)της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κιλκίς προς το Υπουργείο Εργασίας. Στο έγγραφο αυτό, γίνεται σαφές, ότι προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου κτηρίου, θα πρέπει να γίνει νέο έργο (νέα διακήρυξη) που θα περιλαμβάνει όλες τις υπολειπόμενες εργασίες,ώστε να εκτελεστεί το έργο στο σύνολό του.Σημειώνεται, ότι αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που η Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κιλκίς επικοινώνησε το θέμα στο  Υπουργείο Εργασίας.

Τονίζεταιότι το χρηματικό ποσό που απαιτείται για τις νέες εργασίες και το οποίο ανέρχεται περίπου στα 700.000 ευρώ, έχει εγκριθεί και υφίσταται με απόφαση ένταξης του έργου στο ΠΔΕ 2014 με ΑΔΑ ΩΠ ΖΒΦ-ΑΨΣ. Δεν υπάρχει συνεπώς κάποιος ουσιαστικός λόγος καθυστέρησης της αποπεράτωσης των εργασιών.

Η κατασκευή του νέου κτηρίου του Οίκου Ευγηρίας και Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων είναι θέμα ουσιαστικόγια το νομό Κιλκίς. Η δομή αυτή θα αναβαθμίσει ποιοτικά τη φιλοξενίακαι περίθαλψη ανθρώπων τρίτης ηλικίας, εκ των οποίων πολλοί  χρειάζονται αυξημένη φροντίδα, λόγω χρόνιων παθήσεων.Είναι ένα έργο με μεγάλη κοινωνική προσφορά,που μπορεί να  προσφέρειλύση αξιοπρεπούς διαβίωσης σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην αποπεράτωσή του λειτουργούν επιβαρυντικά για την τοπική κοινωνία. Είναι ηθικά ανεπίτρεπτο να κωφεύουν και να αδιαφορούν οι ιθύνοντες.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)            Σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση του έργου δίνοντας οριστική λύση σε ένα χρόνιο ζήτημα του νομού Κιλκίς;

2)            Ποιο είναι το πλάνο ενεργειών που θα ακολουθηθεί;

3)            Έχει διευκρινιστεί ο τρόπος συνέχισης του έργου από τον αρμόδιο φορέα;

4)            Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εργασιών που υπολείπονται για την ολοκλήρωση του έργου; 

5)            Πρόκειται να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να γίνει επικαιροποίηση των στοιχείων, καθώς ενδέχεται να υπάρχουν αλλαγές σε κανονισμούς που διέπουν την εκτέλεση έργων και τις προδιαγραφές υλικών και εγκατάστασεων;

Σχολιάστε