My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ερώτηση για τους συκοπαραγωγούς

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε σήμερα Τρίτη στη Βουλή, ο βουλευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Φραγγίδης, με θέμα την οικονομική ενίσχυση των συκοπαραγωγών του ν. Κιλκίς. 

Ο κ. Φραγγίδης επεσήμανε τις απώλειες που έχουν υποστεί με την πανδημία του κορωνοϊού οι συκοπαραγωγοί της Παιονίας του Ν. Κιλκίς, όπου η καλλιέργεια της ποικιλίας νωπού σύκου «BlackMission”παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική.

Οι συνέπειες της πανδημίας έχουν διαμορφώσει χαμηλή ζήτηση και πολύ χαμηλές τιμές στο φρέσκο σύκο, που από τη φύση του έχει μικρή δυνατότητα αποθήκευσης. Παράλληλα, στις εξαγωγές ο ανταγωνισμός από τα σύκα τουρκικής παραγωγής είναι πολύ μεγάλος. Ως αποτέλεσμα, οι συκοπαραγωγοίτου νομού Κιλκίς δε μπορούν να καλύψουν το κόστος παραγωγής και οδηγούνται σε οικονομική καταστροφή.

Εκθέτοντας την κατάσταση αυτή, ο βουλευτής ζητά από τον Υπουργό να συμπεριλάβει τους παραγωγούς σύκου σε πρόγραμμα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επισκέψεις

Το θέμα τέθηκε σε επίσκεψη του κ. Φραγγίδη την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στο Πολύπετρο, όπου για αρκετή ώρα άκουσε το σύνολο των συκοπαραγωγών να παρουσιάζουν τα προβλήματα τους, τονίζοντας ότι η παραγωγή τους να μένει αδιάθετη στο χωράφι τις περισσότερες φορές, αφού πλέον η τιμή ανά κιλό έχει κατρακυλήσει περίπου στα 0,50 λεπτα/κιλό.

Προηγούμενα, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ βρέθηκε στον Ομαλό στον αρχιερατικό πανηγυρικό εσπερινό, ενώ αμέσως μετά συζήτησε με τους πολίτες του χωριού και των διπλανών περιοχών προβλήματα της περιοχής.

Στην συνέχεια κατευθύνθηκε στον Πενταλόφο, όπου στην πλατεία συζήτησε με τους πολίτες για αρκετή ώρα, ενώ παράλληλα συναντήθηκε με την πρόεδρο του κοινότητας Δήμητρα Τζιάλη και με τον αντιδήμαρχο Θανάση Τζούρτζο.

Για τον τουρισμό

Με τίτλο «η κυβέρνηση να δράσει άμεσα για την ανατροπή της αρνητικής τουριστικής εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό», ο κ. Φραγγίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μετά τη Σκωτία, που πριν μία εβδομάδα έθεσε σε καραντίνα όσους ταξιδιώτες επέστρεφαν από Ελλάδα, κλείνοντας ουσιαστικά τον τουρισμό της προς τη χώρα μας, ήρθε η σειρά του Ηνωμένου Βασιλείου. Στην «κόκκινη» λίστα λόγω κορωνοϊού και σε 14ήμερη καραντίνα, θα μπαίνουν από την Τετάρτη 6 πμ (ώρα Ελλάδας), όσοι επιστρέφουν στη Βρετανία από 7 ελληνικά νησιά.

Λίγες ώρες μόνο μετά την παραπάνω ανακοίνωση, η TUI UK έκανε γνωστό ότι αναστέλλει το πρόγραμμα ταξιδίων της προς τρία νησιά και δύο προορισμούς της Κρήτης, από σήμερα μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, δε θα πραγματοποιεί ταξίδια προς Λαγανά (Ζάκυνθος) και Μάλια (Κρήτη) μέχρι 31 Οκτωβρίου 2020.
Υπό την απειλή της καραντίνας, οι Βρετανοί ταξιδιώτες σπεύδουν μαζικά να επιστρέψουν στη χώρα τους, πριν καν ολοκληρώσουν τις διακοπές τους.

Σήμερα, η Ολλανδία προχώρησε επίσης στην επιβολή καραντίνας όσων επιστρέφουν από τα ελληνικά νησιά, χωρίς καμία διάκριση.

Ο ελληνικός τουριστικός κόσμος, που υπολόγιζε σημαντικά στην κίνηση του  φθινοπώρου, βρίσκεται σε απόγνωση βλέποντας να κλείνουν μεγάλες αγορές του εξωτερικού, σε μία τουριστική σεζόν που ούτως ή άλλως είναι  απελπιστικά μικρή, αφού ξεκίνησε μετ’ εμποδίων τον Ιούλιο.

Δυστυχώς, αν και από την αρχή πανδημίας τονίζαμε ότι χρειάζεται καλύτερος προγραμματισμός και οργάνωση κάνοντας μάλιστα συγκεκριμένες προτάσεις, δεν εισακουσθήκαμε.

Το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Εξωτερικών και όλοι οι αρμόδιοι, επιβάλλεται έστω και τώρα να ενεργήσουν άμεσα, με διαπραγματεύσεις και παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα, για να ανατραπεί αυτή η ακραία αρνητική και άδικη κατάσταση για τη χώρα μας.»

Σχολιάστε