My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ερώτηση για “εγκατάλειψη των ΚΕΠ”

Για “εγκατάλειψη των ΚΕΠ από την Κυβέρνηση” κάνουν λόγο οι βουλευτές της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς (Υπεύθυνος Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) και Μάκης Βορίδης (Συντονιστής της Ομάδας Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης), σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών.

georgantas-vouliΣτην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

“Η χωρίς κανένα σχεδιασμό προσθήκη νέων αρμοδιοτήτων στα ΚΕΠ τους τελευταίους μήνες έχει επιβαρύνει σημαντικά τη λειτουργία τους και πλέον αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ενώ ήδη για το 2015 υπήρχε αύξηση του αντικειμένου των εργασιών τους κατά 31%, από τον Ιανουάριο του 2016 η Κυβέρνηση πρόσθεσε και νέες αρμοδιότητες οι οποίες μάλιστα αφορούν δεκάδες χιλιάδες πολιτών. Ειδικότερα στα ΚΕΠ πλέον απευθύνονται οι άνεργοι για την ανανέωση της κάρτας τους και τη δωρεάν μετακίνηση τους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Επίσης όσοι είναι δικαιούχοι των διαφόρων ειδικών βοηθημάτων προστασίας μητρότητας, λόγω επίσχεσης εργασίας, λόγω λήξης της τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας καθώς και οι αιτούντες για διάφορα επιδόματα. Ταυτόχρονα τα ΚΕΠ έχουν επιβαρυνθεί με την έκδοση καρτών μετακίνησης ΑΜΕΑ, την έκδοση καρτών αλληλεγγύης, την επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης  και την έκδοση διάφορων παραβόλων.

Για όλες αυτές τις πρόσθετες πράξεις δεν έχουν ενισχυθεί με κανένα τρόπο τα κέντρα και η έλλειψη οποιουδήποτε προγραμματισμού οδηγεί στην πλήρη απαξίωση τους. Είναι άμεση ανάγκη να επανακαθοριστεί το αντικείμενο των εργασιών με ταυτόχρονη στήριξη της λειτουργίας των κέντρων.”

 

Σχολιάστε