My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ερωτηση για Οδοντιατρικη Ομοσπονδια

Τ` αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, ζητά να μάθει ο βουλευτής του νομού μας, Κ. Κιλτίδης, μ` ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας, απ` τον οποίο θέλει να μάθει αν θα εξυγιανθεί η Ελληνική Οδοντιατρική    Ομοσπονδία και αν θα  τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Η ερώτηση έχει ως εξής:

Επανέρχομαι για πολλοστή φορά  για το γνωστό θέμα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, που αφορά πλαστογραφίες και υπεξαιρέσεις τεράστιων ποσών από το ταμείο της Ε.Ο.Ο, οι οποίες έγιναν γνωστές από έλεγχο της Εξελεγκτικής Επιτροπής, πριν από τις αρχαιρεσίες της 6/2/2010.

 Όπως σας ανέφερα στις προηγούμενες ερωτήσεις μου, για τις οποίες δυστυχώς δεν έλαβα ακόμα απάντηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου σας, έγιναν καταγγελίες από μέλη της Ε.Ο.Ο και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Ζητήθηκε εσωτερικός διαχειριστικός έλεγχος του ταμείου από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, έλεγχος από τους επιθεωρητές της Γ.Γ. Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων και κατετέθη μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 Πρωτίστως όμως, κύριε Υπουργέ, η ευθύνη καταλογίζεται στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, ως εποπτεύουσας αρχής και σ’ εσάς προσωπικά, ως πολιτικού προϊσταμένου και θα έπρεπε ήδη να έχουν δοθεί απαντήσεις και να έχουν καταλογισθεί οι ευθύνες στους παρανομήσαντες.

Στις γραπτές σας απαντήσεις αλλά και προφορικά στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, είχατε δεσμευτεί, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα προχωρούσατε στην επίλυση του ζητήματος και στην απόδοση των ευθυνών.

Βρίσκομαι ενώπιον πιθανού δόλου και πλέον δεν υφίσταται άλλη δικαιολογία για περαιτέρω κωλυσιεργία. Η βραδυπορία είναι χαρακτηριστική και προφανώς προκύπτει ζήτημα εφαρμογής του νόμου περί ευθύνης Υπουργών.

Γι΄ αυτό κύριε Υπουργέ για άλλη μια φορά ερωτάσθε:

  -Προτίθεστε επιτέλους, να εξυγιάνετε την Ελληνική Οδοντιατρική    Ομοσπονδία, και να προχωρήσετε στην τιμωρία των υπευθύνων;”

 

Σχολιάστε