My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Εργαστήριο για την επιχειρηματικότητα

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αυτοτελής Δ/νση Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, σας προσκαλούν στο Διαδικτυακό Εργαστήριο που οργανώνουν με θέμα «Καταγραφή Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς» και θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 12.30 μ.μ..

Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Μηχανισμός Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας» που έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020».

Κατά την διάρκεια του Διαδικτυακού Εργαστηρίου θα γίνει παρουσίαση της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020,της πρωτογενούς έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αξιολόγησης της Στρατηγικής και ανάλυση των δεδομένων συμμετοχής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς στο πρόγραμμα Ερευνώ – Καινοτομώ – Δημιουργώ.

Επιπλέον, θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με τα παρακάτω ερωτήματα:

1. Ποιοι τομείς αγοράς πιστεύετε ότι θα έχουν δυναμική την επόμενη δεκαετία στην περιοχή;

2. Ποιες τεχνολογίες πιστεύετε ότι μπορούν να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα της περιοχής;

Οι Περιφερειακές στρατηγικές έρευνας και καινοτομίας για έξυπνη εξειδίκευση (στρατηγικές RIS3), είναι ολοκληρωμένες δράσεις τοπικού οικονομικού μετασχηματισμού μιας περιφέρειας, προσαρμοσμένες στις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, με στόχο την ανάπτυξη μέσω επενδύσεων στην οικονομία της γνώσης και στην Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία (ΕΤΑΚ). Οι στρατηγικές έξυπνης εξειδίκευσης αναπτύσσονται μέσω της εμπλοκής της δημόσιας διοίκησης, της βιομηχανίας (αγοράς), της έρευνας και της κοινωνίας των πολιτών (Μοντέλο της Τετραπλής Έλικας) σε μια συμμετοχική διαδικασία λήψης αποφάσεων, την Διαδικασία Επιχειρηματικής Ανακάλυψης (EDP).

Δηλώσεις συμμετοχής στον εξής σύνδεσμο μέχρι την Παρασκευή 13/11.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Μαντζανάκη Σταύρο, υπεύθυνο της ομάδας έργου του «Μηχανισμού Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας», τηλ: 2313319668 και 6944850960, email: info@ris3rcm.eu.

Σχολιάστε