My Twitter Feed

16 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Επιχειρηματική αποστολή σε Κύπρο

2 DSC_0353

Από Επιμελητήριο Κιλκίς – Δήμο Παιονίας.

Στα πλαίσια των δράσεων ανάπτυξης του τουρισμού και της εξωστρέφειας των τοπικών προϊόντων της Παιονίας, ο δήμαρχος Αθανάσιος Λαπόρδας συνόδευσε επιχειρηματική αποστολή στην Κύπρο, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κιλκίς. Τα παραδοσιακά προϊόντα, οι ξεχωριστές γεύσεις και οι ομορφιές του Κιλκίς και της Παιονίας παρουσιάστηκαν στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Ταξίδι 2013» στη Λευκωσία.

Στα περιθώρια εκδήλωσης της έκθεσης, ο δήμαρχος Παιονίας συναντήθηκε  με  δύο εκπροσώπους της κυπριακής κυβέρνησης, τον υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπη και με τον υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Τάσο Μητσόπουλο, στους οποίους παρουσίασε τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου Παιονίας.

Την πρώτη ημέρα της έκθεσης, σύμβουλοι του Δήμου Παιονίας και του Επιμελητηρίου Κιλκίς ανέπτυξαν με χρήση οπτικοακουστικών μέσων σε εκπροσώπους ιταλικών, πορτογαλικών και κυπριακών επιχειρήσεων και φορέων την οικονομία της περιοχή του Κιλκίς, την υφιστάμενη κατάσταση της τοπικής επιχειρηματικής δραστηριότητας και την αναπτυξιακή προοπτική των οινοποιείων της Παιονίας.

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου, ο κ. Λαπόρδας, ο επικεφαλής της αποστολής, πρόεδρος του Επιμελητηρίου  Παύλος Τονικίδης, και ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη Γουμένισσας, π. Χριστόδουλος, συναντήθηκαν στο Δημαρχείο Λευκωσίας με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, με τον οποίο συζήτησαν τη δυναμική των ελληνικών και κυπριακών επιχειρήσεων αλλά και το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στη διαδικασία αυτή οι οικείοι δήμοι και τα επιμελητήρια. Στο περιθώριο της συνάντησης, ο κ. Λαπόρδας πρότεινε τη θεσμοθέτηση της συνεργασίας μεταξύ της μαρτυρικής κυπριακής πρωτεύουσας και της ιστορικής Παιονίας, μέσω αδελφοποίησης των δύο δήμων.

Αργότερα, οι τρεις εκπρόσωποι της ελλαδικής αποστολής επισκέφθηκαν την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου για να λάβουν την ευλογία του Αρχιεπισκόπου κ. Χρυσόστομου, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Μητρόπολη Γουμενίσσας και τον μητροπολίτη Δημήτριο.

Η τελευταία συνάντηση έλαβε χώρα στο Επιμελητήριο Κύπρου, όπου με τον πρόεδρο Φειδία Πηλείδη συζητήθηκαν θέματα ουσιαστικής συνεργασίας των επιμελητηρίων με στόχο την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Σχολιάστε