My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επιχείρηση-σκούπα σε Ειδομένη

Μεταξύ των συλληφθέντων και κόρη διάσημου Βρετανού διανοούμενου.

Σε 30 συνολικά προσαγωγές και 11 συλλήψεις λεγόμενων “αλληλέγγυων” προχώρησε από την περασμένη Δευτέρα στην περιοχή της Ειδομένης, η Αστυνομία.

eidomeni-prosfyges-001Στο μεταξύ, για τις 14 Οκτωβρίου ορίστηκε η δίκη των τεσσάρων μελών της ΜΚΟ Intervolve -τριών Νορβηγών και μίας Βρετανίδας- που συνελήφθησαν την Τετάρτη να έχουν στην κατοχή τους τρεις πομποδέκτες, από τους οποίους ο ένας φέρεται να ήταν συντονισμένος στη συχνότητα της Αστυνομίας. Η επικεφαλής της Intervolve, Χλόη Κουσουλά, που βρέθηκε στο πλευρό τους, δήλωσε πως η οργάνωση ιδρύθηκε στις 16/1/2016, έχει πιστοποιηθεί και διαθέτει ΑΦΜ, ενώ χρηματοδοτείται μόνο από δωρεές ιδιωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 26χρονη Βρετανίδα είναι κόρη του γνωστού ιστορικού, ακαδημαϊκού, συγγραφέα και φιλέλληνα, Αντονι Τζέιμς Μπίβορ, ο οποίος έχει κάνει σπουδές Ιστορίας και έχει ειδικευτεί στη σύγχρονη στρατιωτική Ιστορία, κυρίως στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι καθηγητής στο τμήμα Ιστορίας, Κλασικών Σπουδών και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και πολυγραφότατος. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 30 γλώσσες και έχουν πουλήσει πάνω από 6 εκατομμύρια αντίτυπα. Το βιβλίο που τον έκανε διάσημο είναι το «Στάλινγκραντ και Βερολίνο – Η πτώση 1945», που αφηγείται τις μάχες μεταξύ Σοβιετικής Ενωσης και Γερμανίας, ενώ το 2012 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος».

Στην Ελλάδα έγινε ιδιαίτερα γνωστός το 2004, όταν κυκλοφόρησε στα ελληνικά το βιβλίο του «Κρήτη: Η μάχη και η αντίσταση», ενώ τον περασμένο Ιανουάριο έκανε δημόσια δήλωση για τη δίκη του Γερμανού καθηγητή Χάιντς Ρίχτερ.

Σχολιάστε