My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Επιτελικός για τη Κάρτα Πολίτη

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υπέυθυνος Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς, θα έχει κομβικό ρόλο σε σχέση με την μείωση του αριθμού των εγγράφων και των διαδικασιών που απαιτούνται στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικές αλλαγές αναμένονται ως το τέλους του χρόνου, με απώτερο στόχο την δημιουργία της κάρτας του πολίτη –ψηφιακής ταυτότητας.

Κομβικός σε αυτό το εγχείρημα θα είναι ο ρόλος του νεοσύστατου Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με πρώτο στόχο τη κατάργηση πλήθους διαδικασιών και εγγράφων που απαιτούνται για 270 αδειοδοτήσεις (σ.σ. όπως για παράδειγμα την άδεια μικροπωλητή).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του aftodioikisi.gr, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προτίθεται να καθιερώσει την αυτόματη παροχή ΑΜΚΑ με τη γέννηση (εγγραφή στο Δημοτολόγιο).

Παράλληλα στόχος είναι να προχωρήσει πλήρως η ψηφιοποίηση του εργασιακού βίου των ασφαλισμένων, αλλά και να γίνουν ενιαία τα πιστοποιητικά που απαιτούνται για μια συναλλαγή πολίτη -επιχείρησης με το Δημόσιο.

Τέλος, στόχος του υπουργείου είναι η δημιουργίας μιας κεντρικής πύλης εξυπηρέτησης του πολίτη όπως η ermis (http://ekep.ermis.gov.gr) των ΚΕΠ, στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι μέσω της κάρτας του πολίτη -ψηφιακής ταυτότητας.

Σχολιάστε