My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Επιστολη για θεματα Υγειας

Την απαραίτητη στελέχωση των νοσοκομείων του νομού μας, ειδικά σε ιατρικό προσωπικό, τη συνέχιση του θεσμού των επικουρικών ιατρών και τη διαμόρφωση δυο θαλάμων στο Νοσοκομείο Γουμένισσας έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν για την περίθαλψη πασχόντων από χρόνια νοσήματα, ζητά ο αντιπεριφερειάρχης, Χρ. Γκουντενούδης, μ` επιστολή του προς τον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης για τα προβλήματα λειτουργίας των Νοσοκομείων μας.

Η επιστολή του κ. Γκουντενούδη, που απεστάλη στα πλαίσια της προσπάθειας υλοποίησης των αποφάσεων, στις οποίες κατέληξε η πρόσφατη σύσκεψη των υγειονομικών παραγόντων του νομού, έχει ως εξής:

 “Κύριε Διοικητή

     Από 21/2/2012 σας έχει αποσταλεί υπόμνημα της Διοίκησης των διασυνδεομένων Νοσοκομείων Κιλκίς – Γουμένισσας τα οποία καλύπτουν υγειονομικά στο σύνολο του το ν. Κιλκίς.

     Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς προσυπογράφει το υπόμνημα της Διοίκησης των Νοσοκομείων για την διατήρηση της απαραίτητης στελέχωσης ειδικά σε ιατρικό προσωπικό. Επικεντρώνει στο ζήτημα της συνέχισης του θεσμού των επικουρικών ιατρών, η παρουσία των οποίων έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα πολύτιμη και προϋπόθεση λειτουργίας των Υγειονομικών Μονάδων του νομού.

     Κύριε Διοικητή

     Επί πλέον σας θέτουμε μιαν άλλη παράμετρο, η ικανοποίηση της οποίας, θα αναβαθμίσει την υγειονομική κατάσταση του νομού με αμελητέο οικονομικό κόστος: Στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Γουμένισσας υπάρχουν δυο θάλαμοι οι οποίοι θα μπορούσαν άμεσα να χρησιμοποιηθούν για την περίθαλψη πασχόντων από χρόνια νοσήματα χρηζόντων μακράς θεραπείας. Η κατάλληλη διευθέτηση των θαλάμων αυτών μπορεί να επιτευχθεί άμεσα με παρέμβαση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου.

     Οι χώροι αυτοί θεωρούνται απαραίτητοι για μια υγειονομική παράμετρο η οποία λείπει χαρακτηριστικά από το νομό. Για τους παραπάνω λόγους, η κατασκευή της υπό ίδρυση ενδονοσοκομειακής μονάδας μπορεί να γίνει εκ των ενόντων και δεν προκαλεί όπως προαναφέραμε επιπλέον οικονομικό κόστος. Απομένει η στελέχωσή της με ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό από τις υπηρεσίες του Υπουργείου.

Σχολιάστε