My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Επιστολή Τονικίδη σε Στουρνάρα

tonikidis-paulosΟ πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Παύλος Σπ. Τονικίδης, απέστειλε στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, την ακόλουθη επιστολή:

“Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια ν.4172/2013-ΦΕΚ/Α’ 167, άρθρο 32, εδαφ. β & άρθρο 72, παρ.1 με το οποίο τίθεται σε ισχύ από 01-01-2014 η απόδειξη ως  ¨πόθεν έσχες¨ χρηματικών ποσών που κάθε Έλληνας φορολογούμενος καθώς και των εξαρτώμενων μελών αυτού καταβάλλει ως συμμετοχή σε Αύξηση Κεφαλαίου σε επιχειρήσεις οποιασδήποτε Νομικής Μορφής ( επιχειρήσεων που λειτουργούν ατομικώς ή με τη μορφή ομόρρυθμης ή ετερόρρυθμης ή ανώνυμης εταιρείας ή περιορισμένης ευθύνης εταιρείας ή ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας ή κοινωνίας ή κοινοπραξίας ή αστικής εταιρείας), έχουμε να παρατηρήσουμε τα κατωτέρω:

Όπως σαφώς γνωρίζετε, οι Αυξήσεις Κεφαλαίου στις επιχειρήσεις αποτελούν ικανή και αναγκαία συνθήκη ως προς τις επενδύσεις που κατά καιρούς αυτές πραγματοποιούν. Επιπροσθέτως χαρακτηρίζονται ως απαραίτητη προϋπόθεση υπαγωγής των εταιρειών σε επενδυτικά προγράμματα λήψης κοινοτικών ή εθνικών επιχορηγήσεων με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς την βιωσιμότητά τους και την θέση τους σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η ενεργοποίηση μιας τέτοιας ρύθμισης σε μια εποχή που οι ελληνικές επιχειρήσεις μαστίζονται από χιλιάδες προβλήματα με μεγαλύτερο αυτών την ρευστότητά τους, θα επιφέρει μείωση της ανάπτυξης στη χώρα μας διότι:

1) Θα αποτελέσει τροχοπέδη στην προσπάθεια υγειών επιχειρήσεων να προβούν σε περαιτέρω επενδύσεις φοβούμενες ότι η εφαρμογή της νέας νομοθετικής ρύθμισης θα επιφέρει περαιτέρω δαιδαλώδεις φορολογικούς ελέγχους.

2) Θα επιφέρει τριγμούς στο ήδη επιφορτισμένο Τραπεζικό Σύστημα διότι αφενός θα υπάρξει μεγάλη χρονική καθυστέρηση δανειοδότησης επιχειρήσεων αφετέρου θα υπάρξει σημαντική μείωση ρευστότητας λόγω της ενδεχόμενης απροθυμίας εισαγωγής κεφαλαίων από το εξωτερικό και επιστροφής των καταθέσεων που έφυγαν την τελευταία τουλάχιστον 3ετία.

3) Θα υπάρξει περεταίρω καθυστέρηση στην απεμπλοκή από γραφειοκρατικές διαδικασίες χρηματοδοτικών μέσων επιχορήγησης (Κοινοτικά προγράμματα στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, Επενδυτικός και Αναπτυξιακός Νόμος) δεδομένης της αναγκαιότητας Αυξήσεως του Μετοχικού ή Εταιρικού Κεφαλαίου στα πλαίσια υλοποίησης των επενδύσεων. Για τους λόγους αυτούς αλλά και για σειρά άλλων δυσλειτουργιών που ενδεχομένως θα προέλθουν από την εισαγωγή της εν λόγω διάταξης, παρακαλούμε πολύ όπως επανεξετάσετε είτε την κατάργησή της ή τουλάχιστον να προβείτε στην για 5 έτη αναβολή εφαρμογής αυτής σκεπτόμενοι τις συνέπειες που θα επιφέρει στην ήδη δοκιμαζόμενη οικονομία μας, έτσι ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των επενδυτών το οποίο θα οδηγήσει στην σταδιακή επιστροφή των καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα, ενδυναμώνοντάς το και ανοίγοντας ταυτόχρονα τον δρόμο των επενδύσεων και της ανάπτυξης.”

Σχολιάστε