My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Επισκέψεις ΚΚΣ Κιλκίς σε σχολεία

Στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη, ανακηρυγμένη από τον Ο.Η.Ε. ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης πραγματοποίησε επισκέψεις στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς.

20151203_103710Στο 3ο Δημοτικό σχολείο, προσωπικό και ωφελούμενοι του Κέντρου σε συνεργασία με μαθητές του σχολείου ετοίμασαν χριστουγεννιάτικα στολίδια έχοντας ως θέμα ρόδια κατασκευασμένα από πηλό καθώς και κουκουνάρια.

Στο 2ο Γυμνάσιο, η ομάδα του Κέντρου πραγματοποίησε παρουσίαση του παραολυμπιακού αθλήματος Boccia.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν τη δυνατότητα να «ξεναγηθούν» στον κόσμο των παραολυμπιακών αθλημάτων, να μάθουν για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες των συνανθρώπων μας με αναπηρίες να συμμετάσχουν σε αυτά, καθώς και για τις υπηρεσίες που προσφέρει το Κ.Κ.Σ. Υπηρεσίες, όπως προσαρμοσμένη φυσική αγωγή, υδροθεραπεία, θεραπευτική ιππασία, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, φυσιοθεραπεία και πολλές άλλες, υπό την επίβλεψη ειδικά καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού.

Το Κέντρο – με τη συμπαράσταση του ΚΕΚ Επιμορφωτική –  συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα της Ε.Ε. Erasmus+/τομέας αθλητισμού με θεματική την συμμετοχή των ΑμεΑ στο Boccia. Πρόκειται για πρόγραμμα προώθησης και ανάπτυξης του συγκεκριμένου αθλήματος, το συντονισμό του οποίου έχει η Πολωνία και συμμετέχουν επίσης η Τουρκία, η Π.Γ.Δ.Μ, η Βουλγαρία και η Γεωργία. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως μια από τις επόμενες συναντήσεις μεταξύ των εταίρων του προγράμματος πρόκειται να διεξαχθεί στην πόλη μας.

Οι δύο δραστηριότητες έγιναν με τη συνεργασία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς καθώς και της ομάδας φυσικής αγωγής και του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς και φυσικά τις διευθύνσεις και το εκπαιδευτικό προσωπικό των δύο σχολείων.

Σχολιάστε