My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

“Επιμορφωτική” και Σικελία

Untitled-4Με πρωτοβουλία της «Επιμορφωτική Κιλκίς Μον. ΕΠΕ» μια ομάδα 20 στελεχών Security βρίσκεται αυτές τις μέρες στο Παλέρμο της Ιταλίας προκειμένου να αποκτήσει στοχευμένες γνώσεις, δεξιότητες και προσόντα, να έρθει σε επαφή με πολύτιμες εμπειρίες σε θέματα ασφάλειας μέσα από επισκέψεις σε ένα ευρύ φάσμα εταιριών καθεμία από τις οποίες δραστηριοποιείται – με διαφορετικό τρόπο – σε θέματα υπηρεσιών security.

Η πρωτοβουλία αυτή της Επιμορφωτικής γίνεται σε συνεργασία με το Φορέα Υποδοχής “Asterisco” από τη Σικελία και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Leonardo da VinciΆτομα στην Αγορά Εργασίας και έχει τίτλο «Απόκτηση Ευρωπαϊκής Εμπειρίας στην Παροχή Υπηρεσιών Προσωπικού Ασφαλείας (QUALISECURITY)» με διάρκεια 2 εβδομάδες, από τις 17 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Οι επιχειρήσεις που επισκέφθηκαν ή που πρόκειται να επισκεφθούν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην πόλη της Σικελίας δραστηριοποιούνται στα αντικλεπτικά συστήματα, τη βιντεοπαρακολούθηση, τα συστήματα συναγερμού, την παροχή υπηρεσιών προσωπικής φύλαξης, είναι η Δημοτική Αστυνομία του Παλέρμο, κλπ. Οι γνώσεις, οι εμπειρίες, οι δεξιότητες και τα προσόντα που θα αποκτήσουν θα τους διευκολύνουν στην επαγγελματική και προσωπική τους ανάπτυξη και θα εδραιώσουν τη θέση εργασίας τους.

Παράλληλα, ο Φορέας Υποδοχής Asterisco φροντίζει ώστε οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα να γνωρίσουν την πολιτιστική ζωή, την παράδοση και την κουζίνα της Σικελίας μέσα από επισκέψεις, περιηγήσεις και φαγητό σε χώρους με παραδοσιακές σπεσιαλιτέ.

Η επιστροφή των στελεχών Security προβλέπεται να γίνει το ερχόμενο Σάββατο 30 Νοεμβρίου.

Φιλοξενία Σικελών

Η Επιμορφωτική Κιλκίς Μον. ΕΠΕ φιλοξένησε στο Κιλκίς ένα διεθνές σεμινάριο διάρκειας 2 εβδομάδων για μια ομάδα 7 εκπαιδευτών ενηλίκων από τη Σικελία της Ιταλίας. Το σεμινάριο που έχει τίτλο «INCLUSIONΚοινωνική ένταξη στην Ευρώπη» έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Leonardo da VinciVETPRO.

Το πρόγραμμα ανταποκρίνεται στην ανάγκη του ατόμου για προσωπική και επαγγελματική βελτίωση και συνεχή μάθηση, από την άποψη της Δια Βίου Μάθησης, για τις στρατηγικές ανάπτυξης των επιχειρήσεων, τις ανάγκες των επιχειρηματιών που προτίθενται να οδηγήσουν το επαγγελματικό τους μέλλον και την ανάπτυξή τους σε μια Ευρώπη που συνεχώς αυξάνεται.

Στόχος του σχεδίου INCLUSION είναι να κάνει μια σύγκριση / μελέτη των καλών πρακτικών και των εφαρμοζόμενων μεθόδων από φορείς από διάφορες χώρες, με στόχο την εκπόνηση ως τελικό προϊόν μιας εργασίας μεθοδολογικού περιεχομένου σε σχέση με τα συστήματα υποδοχής και κατάρτισης και ένταξης στην αγορά εργασίας ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνική αγωνία: τους μετανάστες και τα άτομα με αναπηρία.

Για τους σκοπούς του σχεδίου οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν τοπικούς φορείς οι οποίοι σχετίζονται με το παραπάνω αντικείμενο. Έτσι,

Στην Επιμορφωτική Κιλκίς Μον. ΕΠΕ, ο Διευθυντής της κος Παναγιώτης Αμοιρίδης τους ενημέρωσε για τη δομή της Δια Βιόυ Μάθησης στην Ελλάδα, τις δράσεις κατάρτισης που υλοποιεί το ΚΕΚ με ωφελούμενους άτομα από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, τις αντίστοιχες δράσεις προώθησης των καταρτιζομένων στην αγορά εργασίας, τις διακρατικές πρωτοβουλίες στις οποίες συμμετέχει. Τέλος οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κάποια σεμινάρια που τρέχουν αυτή την περίοδο στο ΚΕΚ και να δουν τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται, να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τους εκπαιδευτές και να δουν τον εξοπλισμό που διαθέτει το ΚΕΚ.

Στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης τους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος κος Παύλος Θωμαΐδης και τα μέλη του ΔΣ κα Έφη Καράμπαγλη και Σάββας Τσολάκης οι οποίοι τους ξενάγησαν στους χώρους του Κέντρου και τους παρουσίασαν τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει για την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρίες, την αυτόνομη διαβίωσή τους, αλλά και την απόκτηση δεξιοτήτων για την δημιουργική τους απασχόληση.

Στη ΔΕΥΑΚ ο Διευθυντής κος Ηλίας Αβραμίδης τους ενημέρωσε αφενός για τις δραστηριότητες της επιχείρησης αλλά και για τις δυνατότητες απασχόλησης που μπορεί να παρέχει σε ανέργους μεγάλης ηλικίας, μακροχρόνια ανέργους, και άλλες ομάδες  του πληθυσμού, μέσω χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Στην ΚΔΕΚ η Πρόεδρος κα Βούλα Ποζίδου τους παρουσίασε τις δομές της Κοινωφελούς Επιχείρησης και τις υπηρεσίες που παρέχει σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού όπως ηλικιωμένους, μακροχρόνια ανέργους. Επίσης πληροφορήθηκαν για το ρόλο του Σχολείου Γονέων και επισκέφθηκαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Στην ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ, ο Διευθυντής κος Νικόλαος Δεδεδάκης ενημέρωσε τους εκπαιδευτές από την Ιταλία σχετικά με το ρόλο της Σχολής, τα τμήματα και τις ειδικότητες που τρέχει, τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών και της αγοράς εργασίας, ειδικότερα σε σχέση με μαθητές από ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Σε όλες τις επισκέψεις αναπτύχθηκε μια πλούσια και γόνιμη συζήτηση, μια ανταλλαγή καλών πρακτικών και εμπειριών μεταξύ των εκπαιδευτών από τη Σικελία και τους εκπροσώπους των φορέων μέσα από τις οποίες και οι δύο πλευρές αποκόμισαν θετικά πράγματα.

Πέρα από αυτές τις καθαρά εκπαιδευτικές επισκέψεις οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα καλλιτεχνικά τμήματα κεραμικής, ζωγραφικής, κλπ που τρέχει ο Σύλλογος Ίριδα, να επισκεφθούν και να συναντηθούν με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ ο οποίος τους ενημέρωσε για τη δράση της Μητρόπολης και τους ξενάγησε στο Κειμηλιαρχείο της Μητρόπολης.

Την περίοδο της παραμονής τους στο Κιλκίς, επισκέφθηκαν επίσης του Λαογραφικό Μουσείο, το Λόφο και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, το σπήλαιο, ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη και τα Μετέωρα, γεύτηκαν την ελληνική κουζίνα και γνώρισαν την ποντιακή μουσική και χόρεψαν, φιλοξενούμενοι της βραδιάς αγάπης που διοργάνωσε η ΚΔΕΚ.

Σχολιάστε