My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Επιβράβευση των μαθητικών πρωτιών

Άξιοι πρεσβευτές του Κιλκίς της Παιδείας, της Καινοτομίας και του Πολιτισμού, εξήντα εννέα μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς βραβεύθηκαν από τον Δήμο Κιλκίς για τις πρωτιές και τις υψηλές διακρίσεις που πέτυχαν κατά τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκούς και εθνικούς διαγωνισμούς το σχολικό έτος 2021 – 2022.

Στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου παιδιά από διαφορετικές βαθμίδες και σχολεία. Πρώτοι βραβεύθηκαν οι δεκαπέντε μαθητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς, που κέρδισαν το πρώτο πανευρωπαϊκό βραβείο νεανικής επιχειρηματικότητας ανταγωνιζόμενοι με σαράντα ευρωπαϊκές ομάδες στο Ταλίν της Εσθονίας, αφού προηγουμένως είχαν προκριθεί σε εθνικό επίπεδο στον διαγωνισμό Junior Achievement Greece για την πρόταση της καλλιέργειας μικρολαχανικών – υπερτροφών με τη χρήση εξαρτημάτων παλιών υπολογιστών.

Ακολούθησε η βράβευση του μαθητή της β’ τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς Θεόφιλου Στεφανίδη ενός από τα πέντε μέλη της αποστολής της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής First Global Challenge Team Greece, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην μηχανική τεκμηρίωση καθώς και το χάλκινο μετάλλιο στην ανάπτυξη μιας καινοτόμου ιδέας, με δέσμευση και αποθήκευση του διοξειδίου του άνθρακα, για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Από το ίδιο σχολείο βραβεύθηκαν πέντε απόφοιτοι μαθητές του που καταπιάστηκαν με την επανάληψη του πειράματος Wilson ανιχνεύοντας την κοσμική ακτινοβολία μέσω της κατασκευής ενός ανιχνευτή σωματιδίων. Ο θάλαμος νεφώσεως τους χάρισε το 2ο βραβείο στον διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών ‘’Θέλουμε Πειράματα’’.

Τιμητικές διακρίσεις δόθηκαν στους μαθητές του Γυμνασίου Καμπάνη και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Κιλκίς στο πλαίσιο προγράμματος συνεκπαίδευσης για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 6ο πανελλήνιο διαγωνισμό ‘’Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον’’ στην κατηγορία ‘’Ταινίες’’ με την παρουσίαση μαύρου θεάτρου στα ποντιακά υπό τον τίτλο ‘’Χρυσόμαλλον Ποστ’’. Στον ίδιο διαγωνισμό πρώτευσαν στο project ‘’Η μάνα εν’ κρύο νερό’’ μαθητές της ε’ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς που βραβεύθηκαν, επίσης, όπως και οι μαθητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς για την δημιουργία της ταινίας μικρού μήκους ‘’Χρυσόστομος Σμύρνης 1867- 1922’’ συμμετέχοντας με πανελλήνια διάκριση σε διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας για τη Μικρασιατική τραγωδία.

“Η βράβευσή σας από τον Δήμο Κιλκίς είναι μια ηθική ανταμοιβή, το δικό μας μεγάλο ευχαριστώ για την κορυφαία επιτυχία σας. Μοιραζόμαστε τη χαρά σας και ευχόμαστε να συνεχίσετε την ανοδική σας πορεία και να θησαυρίζετε σε γνώσεις και εμπειρίες. Είμαστε πολύ περήφανοι για σας”, τόνισε απευθυνόμενος στους μαθητές κατά το σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης.

Τα τιμητικά έπαθλα που απονεμήθηκαν στους μαθητές ήταν tablets, ρολόγια και αναμνηστικές πλακέτες.

Τις απονομές έκαναν οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Χατζηαποστόλου, Γιώργος Μπαλάσκας, Θεμιστοκλής Κοσμίδης και Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κιλκίς Θανάσης Καριοφύλλης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κιλκίς Γιάννης Καραϊτης και ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Νικόλαος Ιντζέλης.

Σχολιάστε