My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επεκτείνεται η υπογειοποίηση

Τα οφέλη της υπογειοποίησης του ηλεκτρικού δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, πέραν του ιστορικού εμπορικού κέντρου της 21ης Ιουνίου, θα επεκταθούν και προς την ανατολική της πλευρά με κάλυψη άλλων 300 μέτρων.

Προς τούτο υπεγράφη τη Τετάρτη 5 Οκτωβρίου σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη και του Διευθυντή Περιοχής Κιλκίς του ΔΕΔΔΗΕ Χρήστου Καραθόδωρου με αντικείμενο την εκτέλεση έργων αισθητικής αναβάθμισης του δικτύου διανομής στην οδό 21ης Ιουνίου από τη Γ. Καπέτα έως την οδό Επτανήσου.

Οι προβλεπόμενες τεχνικές εργασίες στην περιοχή παρέμβασης αφορούν ειδικότερα:

– την εγκατάσταση υπογείου δικτύου χαμηλής τάσης σε αμφότερα τα πεζοδρόμια από την οδό Γεωργίου Καπέτα έως την οδό Επτανήσου καθώς και σε ένα τμήμα των καθέτων οδών, με ταυτόχρονη αποξήλωση των εναέριων δικτύων χαμηλής τάσης (Το συνολικό μήκος του καλωδίου υπογείου δικτύου χαμηλής τάσης υπολογίζεται στα 1.658 μέτρα).

– την αποξήλωση των στύλων και του εναέριου δικτύου στην οδό 21ης Ιουνίου από Γ. Καπέτα έως Επτανήσου

– την εγκατάσταση περίπου 40 κιβωτίων διακλάδωσης δικτύου χαμηλής τάσης εντός φρεατίων επί των πεζοδρομίων

– εργασίες υποδομής για τη διευθέτηση των παροχών των καταναλωτών που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εγκατάσταση περίπου 50 κιβωτίων διακλάδωσης επί των τοίχων των προσόψεων των κτηρίων, εγκατάσταση των αντίστοιχων παροχικών καλωδίων και σύνδεση με το υπόγειο δίκτυο, χωματουργικές εργασίες αναπλήρωσης των λάκκων καθώς και προσωρινές αποκαταστάσεις.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 244.000ευρώ και θα καλυφθεί εξ ημισείας από τον Δήμο Κιλκίς και τον ΔΕΔΔΗΕ.

Το έργο της υπογείωσης, όπως και στην περίπτωση του εμπορικού κέντρου (21ης Ιουνίου από το ύψος της 25ης Μαρτίου έως την οδό Γ. Καπέτα), θα ξεκινήσει αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης κατά μήκος της 21ης Ιουνίου.

Προτεραιότητα στον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής έχει η αποξήλωση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης από αμίαντο στις οδούς 21ης Ιουνίου και Ελ. Βενιζέλου και η αντικατάστασή του από σωληνώσεις πολυαιθυλενίου. Στη συνέχεια θα υλοποιηθούν οι τεχνικές παρεμβάσεις των έργων υπογείωσης στο εμπορικό κέντρο και στην επέκταση της 21ης Ιουνίου στο ανατολικό της τμήμα ώστε να αποφευχθούν επαναληπτικές εργασίες εκσκαφής και αποκατάστασης στα σημεία των περιοχών παρέμβασης και επιβαρύνσεις ως προς την όχληση και ταλαιπωρία των εμπόρων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σ’ αυτές.

Σχολιάστε