My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες στην ΕΡΤ

Δίωρη στάση εργασίας 6-8 το πρωί και τετράωρη από τις 8 το βράδυ έως τις 12 τα μεσάνυχτα, αύριο, καθώς και επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από την Πέμπτη, 1η Νοεμβρίου, κήρυξε για την ΕΡΤ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). 

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ κάνει λογο για περιστατικά λογοκρισίας στη δημόσια τηλεόραση που έρχονται να προστεθούν στις «αλλεπάλληλες καθημερινές παρεμβάσεις της τρικομματικής κυβέρνησης στο περιεχόμενο και τη θεματολογία των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών», ενώ διευκρινίζει ότι η απόφαση για τις ανωτέρω κινητοποιήσεις ελήφθη με τη συμμετοχή των προέδρων των Ενώσεων Συντακτών και ομόθυμη συναπόφαση της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στο θέμα που δημιουργήθηκε με τους παρουσιαστές της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» στη ΝΕΤ και στην απομάκρυνση -όπως καταγγέλλει- δημοσιογράφου της ΕΤ3 κατά την περιγραφή της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η ΠΟΕΣΥ ζητεί να μην παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και να ‘παγώσει’ κάθε μεικτή και εξωτερική παραγωγή στη ΝΕΤ και την ΕΡΑ.

Αίτημα της ΠΟΕΣΥ είναι να διευκρινιστεί το μέλλον των συμβασιούχων, καθώς επίσης η υπογραφή ΣΣΕ στην ΕΡΤ.

Την Πέμπτη στις 12.30 μμ διοργανώνεται συγκέντρωση και συνέντευξη Τύπου στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευή, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Ethnos.gr

Σχολιάστε