My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Επί τάπητος τα θέματα σε Μουριές

*Συνεργασία δημάρχου Κιλκίς με τους κοινοτάρχες του λεκανοπεδίου.

Από το Σ.Σ. Μουριών, διοικητική έδρα της Δημοτικής Ενότητας Μουριών, ξεκίνησε νέο ενημερωτικό κύκλο επαφών με τους αιρετούς της περιοχής ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης, με σκοπό την αξιολόγηση του δημοτικού έργου αλλά και την καταγραφή άμεσων αιτημάτων που ζητούν θεραπεία.

Στην επικοινωνία του με τους κοινοτάρχες, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε βασικές πτυχές του δημοτικού έργου που έχει υλοποιηθεί τον τελευταίο χρόνο στην περιοχή (αποκατάσταση τομών από έργα ύδρευσης σε όλους τους δρόμους, προμήθεια νέων κάδων απορριμμάτων, συντήρηση πρασίνου και αποψίλωση σε μεγαλύτερη επιφάνεια κοινόχρηστης γης, ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων) και στην υγειονομική προστασία του πληθυσμού (rapid tests, απολυμάνσεις δρόμων και κάδων απορριμμάτων).

Στη συνέχεια ενημέρωσε για τον προγραμματισμό σε αντιπυρικές ζώνες, σε αποψίλωση – καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων με ενέργειες του δήμου, το κόστος των οποίων πιστώνεται στους ιδιώτες, καθώς και σε ασφαλτικά έργα και αποκαταστάσεις οδοποιίας που θα ‘’τρέξουν’’ από το φθινόπωρο.

Απ` τη πλευρά τους οι κοινοτάρχες έθεσαν υπόψη του κ. Κυριακίδη ζητήματα της καθημερινότητας που απαιτούν μεγαλύτερη υποστήριξη από την πλευρά του δήμου, όπως την συχνότερη παρουσία μηχανημάτων έργου, την αποκατάσταση των τσιμενταυλάκων ύδρευσης, τη διευθέτηση των ρεμάτων – αρμοδιότητα που ασκεί αποκλειστικά η Περιφερειακή Αρχή, παρά ταύτα ο Δήμος συνδράμει όταν του ζητείται – την επισκευή του διαχωριστή νερού που βρίσκεται στα όρια των Κοινοτήτων Αγίας Παρασκευής – Καστανούσας Σερρών για μεγαλύτερη αρδευτική κάλυψη των αγροτικών καλλιεργειών της περιοχής, θέμα για το οποίο εξίσου δεν έχει την ευθύνη ο Δήμος Κιλκίς, θα μεσολαβήσει όμως στην Περιφέρεια για την επίλυσή του, όπως δεσμεύθηκε ο δήμαρχος.

Οι αντιδήμαρχοι Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης, Ανέστης Πογέλης και Γιώργος Μπαλάσκας, οι οποίοι ήταν παρόντες στη συζήτηση, αναφέρθηκαν επίσης στους τομείς ευθύνης τους σε ότι αφορά τα έργα αγροτικής οδοποιίας, τις τεχνικές αποκαταστάσεις, τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, καθώς και τη λειτουργία του δημοτικού αρδευτικού δικτύου στην περιοχή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Σ.Σ. Μουριών Δήμος Σεμερτζόγλου Μουριών Μόσχος Μόσχογλου Μυριοφύτου Πέτρος Γιαννάκης και Αγίας Παρασκευής Κώστας Σαμαντσίδης.

Σχολιάστε