My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Επί τάπητος τα θέματα Παιδείας

Τη δέσμευση να διατεθούν 200.000 ευρώ για τη δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, εφόσον οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κιλκίς προβούν στις απαραίτητες μελέτες, ανέλαβε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες Τρίτη στο σχολικό συγκρότημα των 3ου και 7ου δημοτικών σχολείων Κιλκίς.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Γαβρόγλου μίλησε με μαθητές και γονείς, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε την Τ.Υ. Προσφύγων, εξαίροντας το έργο των εκπαιδευτικών, με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων, τους διορισμούς, τις αποσπάσεις και άλλα ζητήματα της εκπαιδευτικής επικαιρότητας.

Στη συνέχεια ο υπουργός Παιδείας επισκέφτηκε το Δημαρχείο Κιλκίς, όπου συζήτησε θέματα που αφορούν στη σχολική στέγη, στις συντηρήσεις των σχολείων και στη δυνατότητα εφαρμογής της υποχρεωτικής εκπαίδευσης της δίχρονης προσχολικής αγωγής.

Στη συζήτηση με τον δήμαρχο Δ. Σισμανίδη, τους αρμόδιους αντιδημάρχους και τα στελέχη Εκπαίδευσης, δόθηκε έμφαση στην παλαιότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων των περισσοτέρων διδακτηρίων και στη στατική τους ανεπάρκεια που δημιουργεί μια υψηλή δαπάνη για τον δήμο.

Ο κ. Σισμανίδης στάθηκε ιδιαίτερα στο κτιριακό του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς σημειώνοντας ότι απαιτείται στατική μελέτη για να υπάρξει  η τελική γνωμάτευση σχετικά με την ανακατασκευή ή την κατεδάφισή του και την  ανέγερση νέου διδακτηρίου, και προς τούτο ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου Παιδείας.

Σε ότι αφορά την προσχολική αγωγή ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, Άρης Παπαδόπουλος, που συμμετείχε στη συνάντηση, επισήμανε ότι η υπηρεσία θα καλυφθεί με την ίδρυση δύο νέων νηπιαγωγείων σε Κιλκίς και Πολύκαστρο, αντίστοιχα.

Απ` τη πλευρά του, ο κ. Γαβρόγλου δεσμεύθηκε να επισκεφθεί εκ νέου το Δήμο Κιλκίς για να ανακοινώσει συγκεκριμένες αποφάσεις επί των αιτημάτων που εθίγησαν.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Κιλκισιακής καταγωγής υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο γεν. γραμματέας του υπ. Παιδείας, Γιώργος Αγγελόπουλος και οι προϊστάμενοι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς Άρης Παπαδόπουλος και Κώστας Αθανασόπουλος.

 

Σχολιάστε