My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ο Γ. Φαχουρίδης σε σχολεία

Ο Δήμος Κιλκίς δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Κιλκίς. Έχει αγνοήσει τις προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης».    

Επίσκεψη στο 3ο και στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς πραγματοποίησε ο Γιάννης Φαχουρίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μαζί με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Κώστα Σιδηρόπουλο και Μάγδα Σαχινίδου.

Κατά την επίσκεψη το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επιβεβαίωσε τα γνωστά και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες του Κιλκίς και για τα οποία η σημερινή Διοίκηση του Δήμου, όπως και οι προηγούμενες, καθώς και η κυβέρνηση, δεν παίρνουν ουσιαστικά κανένα μέτρο.

Ο Γιάννης Φαχουρίδης, στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της σχολικής στέγης. Σημείωσε ότι πολλά από τα σχολεία του Κιλκίς έχουν χτιστεί εδώ και αρκετές δεκαετίες, ακόμα και πριν 80 χρόνια, χωρίς εντωμεταξύ να έχουν πραγματοποιηθεί σοβαρές εργασίες συντήρησης, επισκευής και ενίσχυσης των κτιρίων.

Σημείωσε, ακόμα, ότι αν και έχουν ζητηθεί από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», δεν έχουν δοθεί απαντήσεις στο κατά πόσο τα σχολικά κτίρια του Δήμου διαθέτουν στατική επάρκεια και είναι ασφαλή σε περίπτωση ενός σεισμού. Ενώ, επισήμανε, ότι μπροστά στην ανάγκη για σχολικά κτίρια, κατασκευάστηκαν προκάτ σχολεία και επεκτάσεις σχολείων, άρον – άρον, ακατάλληλες για μαθητές, μέσα στην ίδια αυλή με άλλα σχολεία, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς να καλύπτουν τις πραγματικές μαθησιακές και παιδαγωγικές ανάγκες.

Επίσης, σήμερα, το 2019, υπάρχουν σχολικές αίθουσες σε υπόγεια, αίθουσες χωρίς παράθυρα, σχολεία χωρίς αίθουσες εκδηλώσεων και χωρίς γυμναστήρια. Ενώ και οι αυλές πολλών σχολείων είναι ακατάλληλες, άλλες φορές επικίνδυνες, μικρές, χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Όλα αυτά δηλώνουν ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός και μέριμνα από το Δήμο, την Περιφέρεια και την Κυβέρνηση, ώστε να κατασκευαστούν νέα σύγχρονα σχολεία, να συντηρηθούν τα ήδη υπάρχοντα, να εξοπλιστούν, να παρθούν μέτρα ώστε τα σχολεία να μην είναι ενεργοβόρα. Ακόμα δεν υπάρχει σχεδιασμός να ενισχυθούν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου με προσωπικό για να μπορούν να παρεμβαίνουν γρήγορα και άμεσα σε ό,τι πρόβλημα προκύπτει στα σχολεία και όχι να δίνονται τα έργα σε εργολάβους και να ακριβοπληρώνονται ή τελικά να βάζουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί το χέρι στην τσέπη για καθημερινές επισκευές, αλλά ακόμα και για άλλες, όπως να βαφτεί ένα σχολείο, να αγοραστεί εξοπλισμός, εποπτικά μέσα κτλ.

Ο Γιάννης Φαχουρίδης, είπε στις συναντήσεις που είχε με τους εκπαιδευτικούς, ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει αναδείξει αυτά τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, όμως η Διοίκηση, η αντιπολίτευση, όλοι όσοι σήμερα διεκδικούν να γίνουν Δήμαρχοι, ακόμα και η Κυβέρνηση, δεν έχουν πει κουβέντα όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχουν καταβάλει καμία προσπάθεια, ώστε να κατασκευαστεί νέο Νηπαγωγείο και νέο Δημοτικό σχολείο, καθώς και Γυμνάσιο – Λύκειο στην πόλη του Κιλκίς, ώστε να ενισχυθούν οι σχολικές επιτροπές με επιπλέον κονδύλια, ώστε να αυξηθεί το προσωπικό των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Γι’ αυτό κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Δήμο και Περιφέρεια, ώστε να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση, ώστε από ακόμα καλύτερες θέσεις το ΚΚΕ να διεκδικήσει και να πετύχει μαζί με το λαό αυτά που πραγματικά έχει ανάγκη και όχι τα όσα ψίχουλα του δίνει Τοπική και Κεντρική Κρατική Διοίκηση.

Δελτίο τύπου από Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς

Σχολιάστε