My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Σχοινά στην Ευρωπό

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, θα επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο της Ευρωπού μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Παιονίας, Κώστα Σιωνίδη, την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021 και ώρα 11.15.

Ο κ. Σχοινάς επέλεξε να επισκεφτεί την Αρχαία Εύρωπο, καθώς φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ, ενώ την ίδια περίοδο με αφορμή και την Ημέρα της Ευρώπης που εορτάζεται την 9η Μαΐου, θα συμμετέχει σε επετειακές εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Η επίσκεψη του κ. Σχοινά στην Ευρωπό, που από τα σπλάχνα του εδάφους της αναδείχθηκαν σπουδαία ευρήματα όπως ο Κούρος και η επιγραφή “Ευρωπαίων η πόλις”, μπορεί να συμβάλει στην τουριστική ανάδειξης της Παιονίας σε συνάρτηση πάντα με τα ταφικά αρχαιολογικά μνημεία της Τούμπας και της Μεσιάς, το φυσικό απόθεμα του Πάικου, τον ιστορικό θησαυρό των παγκοσμίων πολέμων και του συνόλου των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Ο κ. Σχοινάς θα γίνει δεκτός από τον κ. Σιωνίδη, σε ειδική εκδήλωση τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας από τον Covid-19, εντός του αρχαιολογικού χώρου της Ευρωπού.

Στην εκδήλωση θα παραστούν θεσμικοί παράγοντες της Παιονίας, της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και εκπρόσωποι των ΜΜΕ, ενώ θα ακολουθήσει ξενάγηση από την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κιλκίς Γεωργία Στρατούλη.

Με αφορμή την επίσκεψη, σε ανακοίνωσή του ο δήμος τονίζει:

«Η επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Παιονία, σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για τον τουρισμό και την ανάπτυξη της χώρας, σηματοδοτεί το άμεσο ενδιαφέρον και την έμπρακτη υποστήριξη των προσπαθειών του Δήμου Παιονίας για την στοχευμένη ανάδειξη του τουριστικού πλούτου της περιοχής.

Με βάση το στρατηγικό σχεδιασμό της διοίκησης του δήμου, η καλλιέργεια ισχυρών συνεργειών με θεσμικά κέντρα όπως η έδρα της ΕΕ, οδηγεί στην ανάπτυξη τουριστικού προϊόντος σύγχρονων προδιαγραφών και διαχρονικής προοπτικής.

Η υποστήριξη των στρατηγικών δημοτικών στόχων από διεθνείς και ευρωπαϊκούς παράγοντες, προσθέτει υπεραξία στο πλαίσιο εξέλιξής τους».

Δήλωση για την επίσκεψη έκανε και ο Κώστας Σιωνίδης τονίζοντας τα εξής:

«Η επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά αποτελεί ξεχωριστή τιμή για τον Δήμο Παιονίας, καθώς γίνεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο μας. Ενισχύει την προσπάθεια προβολής και ανάδειξης των ιστορικών μνημείων, του πολιτισμού και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας και δυναμώνει το brand name που κτίζουμε στοχεύοντας στην ανάπτυξη και την βελτίωση της ζωής των κατοίκων μας.

Τώρα που όλοι επιθυμούμε διακαώς να αφήσουμε πίσω τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας και να βαδίσουμε ταχύτατα σε ένα καλύτερο αύριο, αντιμετωπίζουμε την επίσκεψη του κ. Σχοινά σαν αφετηρία στο ταξίδι προβολής και ανάπτυξης της Παιονίας στον τουριστικό χάρτη της Ευρώπης.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ο υψηλότερα ιστάμενος Ευρωπαίος Αξιωματούχος που επισκέφτηκε έως σήμερα τον Δήμο Παιονίας για αυτό και προτίθεμαι να ζητήσω έκτακτο και δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να τον τιμήσουμε ως Επίτιμο Δημότη του Δήμου μας.

Η επίσκεψη του Αντιπροέδρου δυστυχώς θα πραγματοποιηθεί κάτω από πολύ αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο και με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών όπως το επιβάλουν οι αρμόδιες αρχές και οι ισχύουσες ΚΥΑ της Ελληνικής Δημοκρατίας.»

Επίτιμος δημότης Παιονίας

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Απριλίου με μόνο θέμα την αναγόρυση του Μαργαρίτη Σχοινά ως επίτιμου δημότη του Δήμου Παιονίας.

Σχολιάστε