My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Μπόλαρη σε ΕΒΕ Κιλκίς

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Κιλκίς πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 25 Απριλίου ο επικεφαλής του συνδυασμού της Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Κίνησης «Συμμετέχω» Μάρκος Μπόλαρης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, Χριστοφ. Τουτουντζίδη και τους υποψήφιους περ. συμβούλους Ιωσ. Παυλίδη και Χρ. Σπίγκο.

mpolaris-toutountzidisΤον κ. Μπόλαρη υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παύλος Τονικίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο μέλλον του Επιμελητηριακού Θεσμού, που διαγράφεται δυσοίωνο εφόσον καταργηθεί η υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια.

Τονίζοντας ότι το μεγάλο αυτό θέμα αποτελεί αντικείμενο έκτακτης γενικής συνέλευσης των Επιμελητηρίων της χώρας, ο κ. Τονικίδης υπογράμμισε και την αντίφαση, απο τη μια  να απειλούνται με «λουκέτο» τα Επιμελητήρια κι απο την άλλη να τους μεταβιβάζονται νέες αρμοδιότητες. Επίσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στην πρόθεση της διοίκησης να μειωθούν οι εισφορές των επιχειρήσεων.

Απο την πλευρά του ο κ. Μπόλαρης, αναφέρθηκε στους στόχους του συνδυασμού του και άσκησε κριτική στην παρούσα διοίκηση της Περιφέρειας. Έκανε στη συνέχεια λόγο για την «καταπληκτική δουλειά που γίνεται στο Επιμελητήριο απο τη διοίκηση και τον Πρόεδρό του», και τόνισε ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή ενός συστήματος που οδηγεί την αγορά σε ολιγοπωλιακό έλεγχο», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «κάποιοι βουλευτές ψήφισαν το νόμο για τα Επιμελητήρια και τώρα κάνουν σαν μωρές παρθένες ζητώντας δήθεν τη μη εφαρμογή του».

Κλείνοντας ο κ. Μπόλαρης ευχήθηκε στον κ. Τονικίδη νίκη του συνδυασμού του στις δημοτικές εκλογές, για να λάβει αντίστοιχες ευχές απο τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο κ. Τουτουντζίδης, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στη μελέτη του Επιμελητηρίου για τη τιμή των καυσίμων στο νομό Κιλκίς, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «υποδειγματική λειτουργία του φορέα».

Δελτίο τύπου από Επιμελητήριο Κιλκίς

Ο κ. Μπόλαρης

Απ` το πλευρό του συνδυασμού του κ. Μπόλαρη εκδόθηκε για τη συνάντηση το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Για τα  προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις άλλα και την πολιτική απαξίωσης των  επιμελητηρίων που στηρίζουν τον Έλληνα επιχειρηματία,    συζήτησε το πρωί, ο  υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μάρκος Μπόλαρης, κατά την διάρκεια της συνάντησης του  με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Παύλο Τονακίδη.

«Τα επιμελητήρια είναι η φωνή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της χώρας.  Θέλουν να χτυπήσουν τα επιμελητήρια γιατί θέλουν να μην έχει φωνή η μικρομεσαία επιχείρηση. Η πρόσφατη τροπολογία  που ψηφίστηκε στη βουλή, είναι η κορύφωση μιας πολιτικής υπέρ των ολιγοπωλίων. Στην Ελλάδα υπάρχει ένα σχέδιο σε εξέλιξη, το οποίο επιχειρεί  να θέσει την χώρα κάτω από ολιγοπωλιακό έλεγχο» υπογράμμισε ο κ. Μπόλαρης.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συνέργεια μεταξύ περιφέρειας, δήμων και επιμελητηρίων « Έχει σημασία να είμαστε δίπλα στον αγώνα που κάνει η μικρομεσαία επιχείρηση . Εμείς κάνουμε την προσπάθεια να βοηθήσουμε, βάζοντας στόχο τον ευρωπαϊκό ορίζοντα που δίνει η περιφέρεια , πράγμα το οποίο μέχρι τώρα δεν έχει γίνει . Ενώ οι περιφέρειες άλλων Ευρωπαϊκών χωρών   διεκδίκησαν και πήραν  επιπλέον κονδύλια , η  διοίκηση της δικής μας περιφέρειας, έδειξε με την στάση της ότι αυτή η πολιτική δεν την αφορά. Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ποτέ κανείς από την  σημερινή διοίκηση  δεν πήγε ποτέ στις Βρυξέλλες , δεν κατέθεσε ποτέ φάκελο και αίτημα στην επιτροπή ευρωπαϊκών περιφερειών.»

Ο κ. Μπόλαρης  κατέληξε  λέγοντας πως «Στην Ελλάδα της κρίσης , η διοίκηση της περιφέρειας της Μακεδονίας, έδειξε πως έχει προτεραιότητα τις τοπικές εκδηλώσεις και την λεζάντα . Στην εκταμίευση των κονδυλίων της περιφέρειας για το 2013 -που ήταν μια κρίσιμη χρονιά -η σημερινή διοίκηση είχε απορροφητικότητα 17, 3%. Δηλαδή, από τα 50 περίπου εκατομμύρια Ευρώ του ταμείου της, εκταμιευτήκαν 8 εκατομμύρια. Αυτό δείχνει το μέγεθος της αναποτελεσματικότητας , της αδυναμίας και της αδιαφορίας της περιφέρειας . Λένε ότι έκαναν εκταμίευση του ΕΣΠΑ , ενώ αυτή είναι μια δουλειά που την είχε προχωρήσει η πρώην κρατική περιφέρεια. Η σημερινή διοίκηση χωρίς να έχει να επιδείξει κανένα έργο πάνω σ’ αυτόν τον τομέα, κρύβεται πίσω από την δουλεία που είχε καταβάλει η διαχειριστική αρχή.»

Σχολιάστε