My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Θεοδωράκη σε Ειδομένη

(Βίντεο) Επίσκεψη στην Ειδομένη πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα, ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, συνοδευόμενος από τον δημάρχου Παιονίας, Χρήστο Γκουντενούδη.

theodorakis-gountenoudis-eidomeni«Είναι υποχρέωση μας, να φιλοξενήσουμε και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν έρθει από τους πολέμους. Από την άλλη όμως είναι υποχρέωσή μας να προφυλάξουμε τη ζωή στην τοπική κοινωνία. Δεν μπορεί να έχει εξαφανιστεί κάθε είδος δραστηριότητας στην περιοχή, γιατί απουσιάζει το κράτος, γιατί απουσιάζουν οι αποφάσεις. Θα πρέπει ο Δήμος συγκεκριμένα, που τραβάει μεγάλο κουπί, αυτές τις μέρες, να ενισχυθεί», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης σε δήλωσή του μετά την επίσκεψη, καταλογίζοντας παράλληλα  ευθύνες στην Κυβέρνηση.

«Η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να βρει μόνη της τις λύσεις. Θα πρέπει το κράτος να αποφασίσει. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, δεν μπορεί να υπάρχει εδώ ένας τεράστιος καταυλισμός χωρίς υποδομές. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα πρέπει να φύγουν από εδώ και να πάνε στα κέντρα φιλοξενίας ή όπου αλλού έχει αποφασίσει η κυβέρνηση. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει αποφασιστικά. Πρέπει να εμφανιστεί η κυβέρνηση και τα όργανά της στην Ειδομένη και να εξηγήσουν στους πρόσφυγες και τους μετανάστες ότι δεν έχουν καμία ελπίδα παραμένοντας εδώ και ότι απλώς βασανίζονται», είπε.

Ο κ. Θεοδωράκη χαρακτήρισε ντροπή το γεγονός ότι “εδώ και ένα μήνα αυτή η σιδηροδρομική γραμμή, πολλή σημαντική για το εμπόριο της Ελλάδας, παραμένει κλειστή”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι οι βουλευτές του Ποταμιού θα κάνουν επερώτηση για την εκκένωση της Ειδομένης.

Τέλος, απαντώντας σε άλλη ερώτηση που αφορούσε τις ΜΚΟ είπε: «Υπάρχουν ΜΚΟ που κάνουν δουλειά και βοηθούν και το έργο του Δήμου και το έργο των πολιτών. Αλλά υπάρχουν και διάφοροι προσκολλημένοι οι οποίοι μόνο προβλήματα δημιουργούν. Δε θα κλείσουμε τα μάτια επειδή όλοι κυκλοφορούν με μια ταμπέλα”.

Απ` τη πλευρά του, ο κ. Γκουντενούδης είπε ότι συμφωνεί απόλυτα πως “πρέπει να υπάρξει εκκένωση και οι άνθρωποι αυτοί να πάνε στα κέντρα φιλοξενίας”, ενώ υποστήριξε ότι “ενδημούν πολλές επιδημίες με την αύξηση των θερμοκρασιών”. Πρόσθεσε δε ότι “πρέπει και να ανοίξει και η σιδηροδρομική γραμμή και ποτέ να μην κλείσει δρόμος”.

Δείτε βίντεο του Παναγιώτη Δεπούδη:

Σχολιάστε