My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη για την Εκπαίδευση

Στο πλαίσιο των επισκέψεων του στους νομούς τη Κ. Μακεδονίας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θωμάς Μπαχαράκης πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας το πρωί της Πέμπτης και στο Κιλκίς, με αντικείμενο τη λειτουργία των πειραματικών σχολείων και των προβλημάτων της Εκπαίδευσης στο νομό μας.

Ο κ. Μπαχαράκης συναντήθηκε με τους διευθυντές Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς Θεόδωρο Χριστοφορίδη και Σωτήριο Μαρκάδα, αντίστοιχα, με τη παρουσία των διευθυντών των πειραματικών σχολείων του νομού, Αικατερίνη Ρώσσιου και Αλέξανδρου Ταμουτσίδη.

‘Όπως είπε ο κ. Μπαχαράκης, έχει ξεκινήσει η στελέχωση με εκπαιδευτικούς και έχει κοινοποιηθεί στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, στα σχολεία και στα e-mails των γονέων και κηδεμόνων, ο προγραμματισμός και η προθεσμία μέχρι 17 Ιουνίου 2021 των αιτήσεων καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια.

Παράλληλα εξετάστηκαν ενδελεχώς ζητήματα που ταλανίζουν από 5ετίας την τοπική κοινωνία και εκπαίδευση όπως ο σχεδιασμός της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για την εκπαίδευση των προσφύγων και την ομαλή μετάβαση και μεταφορά των προσφυγοπαίδων στα έξι γυμνάσια και λύκεια της επαρχίας Παιονίας.

Ο κ. διευθυντής ζήτησε και έλαβε πλήρες υπόμνημα με το προβλεπόμενο μαθητικό δυναμικό του προσφυγικού πληθυσμού για την νέα σχολική χρονιά 2021-2022 και όντας κάτοικος Γιαννιτσών, αλλά και εργασθείς στη Γουμένισσα παλαιότερα είχε σχηματισμένη ίδια άποψη.

Εξετάστηκαν επίσης το φλέγον θέμα της σχολικής στέγης, ζητήματα μεταβολών σχολικών μονάδων η ολοκλήρωση του 4ου Γυμνασίου Κιλκίς, η ίδρυση του 3ου Λυκείου Κιλκίς, του 2ου Γυμνασίου Πολυκάστρου, η ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑΛ αλλά και οι δομές ειδικής αγωγής.

Στο ζήτημα του Εσπερινού ΕΠΑΛ γνωστοποίησε ότι πολλά παιδιά από την επαρχία Παιονίας φοιτούν στο γειτονικό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών λόγω έλλειψης παρόμοιας δομής στο Νομό Κιλκίς και δήλωσε ότι θα υποστηρίξει το αίτημά μας.

Ενημερώθηκε για το κτιριακό συγκρότημα του 2ου ΕΠΑΛ και του ΕΝΕΕΓΥΛ καθώς και για την λειτουργία του ΣΕΚ σε χώρους εκτός των σχολικών συγκροτημάτων.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης έγινε δεκτός από τον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη, με τον οποίο συζητήθηκαν όλα τα καίρια εκπαιδευτικά ζητήματα της Π.Ε.

Σχολιάστε